Членовете на Европейския парламент (ЕП) не признават резултатите от изборите

...
Членовете на Европейския парламент (ЕП) не признават резултатите от изборите
Коментари Харесай

В ЕП вярват в победа на Тихановская, Лукашенко е персона нон грата за ЕС

Членовете на Европейския парламент (ЕП) не признават резултатите от изборите в Беларус и смятат президента Александър Лукашенко за личност нон грата в Европейския съюз . Това се споделя в взаимно изказване на партиите от Екологичен потенциал , публикувано в понеделник в Брюксел, оповестява ТАСС.

" Президентските избори на 9 август не бяха нито свободни, нито обективни и надеждни отчети сочат победа на Светлана Тихановская . Следователно ние не признаваме Александър Лукашенко за избрания отново президент на Беларус и го считаме за личност нон грата в Европейския съюз . "

" Ние се причисляваме към белоруския народ в настояването им за нови и свободни избори под надзора на самостоятелни наблюдаващи ", се споделя в известието.
 Тихановская е подготвена, желае да управлява Беларус
Тихановская е подготвена, желае да управлява Беларус

Властите и силите за сигурност да се откажат от Лукашенко, ще им простят предишното държание

Почти всички арестувани в Беларус по каузи за административни нарушавания за присъединяване в неразрешени всеобщи акции към този момент са освободени . Това заяви в понеделник пресслужбата на Главна прокуратура на републиката.

" Генералната прокуратура, в съдействие с Министерството на вътрешните работи, организира действия по освобождение на жители, арестувани в административни производства за присъединяване в неразрешени всеобщи мероприятия . Почти всички тези лица към този момент са освободени ", се споделя в известието.

Лукашенко предизвести, че силите за сигурност ще реагират на провокациите " по подобаващ начи н ", осведоми БЕЛТА, а чиновниците са били съзнателно предизвикани към принуждение .
 Лукашенко: Докато не ме убиете, няма да има други избори
Лукашенко: Докато не ме убиете, няма да има други избори

Няма да прави нищо под натсик, може да се промени конституцията и да показа правомощия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР