Членовете на браншова камара Пътища излизат на втория си национален

...
Членовете на браншова камара Пътища излизат на втория си национален
Коментари Харесай

Пътните строители излизат на втори национален протест

Членовете на браншова камара " Пътища " излизат на втория си народен митинг в сряда, като в София демонстрацията ще се организира пред Народното събрание. Протести ще има в цялата страна.

“Състоянието на републиканската пътна мрежа е пагубно, браншът е пред банкрут и браншова камара “Пътища “ няма друга опция, с изключение на да продължи с ефикасните национални протестни дейности до достигането на решение на всички сложени проблеми “, се споделя в позицията.

Преди ден управляващитепоказаха, че са напът да одобряват решение за заплащане на компаниите за осъществените от тях пътни поправки. Той планува пътната организация да заплати на компаниите 50% от над 1.1 милиарда лв. за осъществените поправки, както и цялата сума на фирмите за мантинели, маркировка и знаци.

Остатъкът ще бъде разплатен със глоба от Народното събрание след показване на отчета на междуведомствената работна група и мнение на районната правна комисия. В остарелия вид беше да минава през антикорупционната комисия в Народното събрание.

Освен това се дава право на пътната организация да разпорежда нови поправки по старите контракти, като всички действия по тях би трябвало да приключат до 30 септември 2022 година Плановете сарешението да бъде признато в четвъртък от Народното събрание.

Вицепремиерът и министър на районното развиване Гроздан Караджов изясни, че организация " Пътна инфраструктура " е сертифицирала за заплащане на пътните компании към 1.2 милиарда лв. за осъществени поправки по републиканската пътна мрежа. Тези пари би трябвало да бъдат изплатени до 30 юни, според подписаните с компаниите анекси от служебния кабинет, сподели Караджов.Отделно на компаниите е предоставена работа за още 1.1 милиарда лв..

Пътищарите споделят, че за сериозното положение на пътната мрежа е отговорно настоящото държавно управление.

“Повече от година не са възлагани витално нужни ремонтни действия. Не бихме се съгласили да приемем, че отговорността за ежедневните предпоставки за Пътно транспортни катастрофи и застрашаването на човешките животи е наша “, се споделя в декларацията на строителите.

Настояването е държавното управление да заплати всички отговорности по законно подписани контракти за настоящ ремонт и поддържане.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР