Членовете на Американския Сенат предложиха да се въведат санкции срещу

...
Членовете на Американския Сенат предложиха да се въведат санкции срещу
Коментари Харесай

Сенатор-републиканец предлага конкретни мерки срещу Турция и Ердоган заради Сирия

Членовете на Американския Сенат предложиха да се вкарат наказания против активите на висшето управление в Турция , в това число и против президента на страната Реджеп Ердоган. Предложено е и да се вкарат визови ограничавания за високопоставени служители. Това написа в план на документ, оповестен в Twitter профила на авторитетния сенатор-републиканец Линдзи Греъм.
" Да се вкарат наказания против активите в Съединени американски щати против следните политически водачи: президента, вицепрезидента, министъра на външните работи, министъра на финансите, министъра на търговията, министъра на енергетиката и естествените запаси ", написа в документа, заяви РИА Новости. 
Предполага се, че възможните наказания против енергийния бранш ще се разпространят върху всички задгранични жители, които доставят артикули и услуги, технологии, информация и друга помощ за " поддръжка на вътрешното турско произвеждане на гориво и природен газ за потреблението им за въоръжените сили. "
Освен това се предлага покупката на съветските ЗРК С-400 да се прогласи за " значително " нарушаване на американския Закон за противопоставяне на съперниците на Америка посредством наказания (CAATSA), " което автоматизирано влече наказания против Анкара ", написа още в документа. Предлага се и да се откри възбрана за оказването на военна помощ на Турция, в частност за продажбата на военна продукция, услуги, технологии и материали за въоръжените сили на републиката, а по този начин също и да се не помни доставката на муниции за турската войска.
Вчера, 9 октомври, Ердоган разгласи началото на военна интервенция в Северна Сирия, ориентирана против Работническата партия на Кюрдистан и " Ислямска страна ". По данни на министерството на защитата на Турция военните са нанесли удари по 181 цели на кюрдски формирования. Още преди началото на интервенцията от Вашингтон обявиха, че няма да вземат участие във военната интервенция на Турция и ще изоставен региона на осъществяване. По-късно Съединени американски щати прецизираха, че не извеждат всичките си войски от Сирия, а реалокира тези, които се намират на север. 
Доставката на съветски Противовъздушна отбрана, системи, почнала в средата на юли, изостри връзки сред Съединени американски щати и Турция. Вашингтон изиска Ердоган да се откаже от договорката в подмяна на американските комплекси Patriot.
На 10 октомври Организация на обединените нации и Арабската лига се събират поради интервенцията на Турция в Сирия. Повече за идната среща може да видите в ТАЗИ СТАТИЯ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР