Членове на организацията METI (Messaging Extraterrestrial Intelligence), която се занимава

...
Членове на организацията METI (Messaging Extraterrestrial Intelligence), която се занимава
Коментари Харесай

Възможно ли е да живеем в галактически зоопарк, наблюдаван от извънземни?

Членове на организацията METI (Messaging Extraterrestrial Intelligence), която се занимава с търсене на извънземни сигнали, с база в Сан Франциско, бяха свикани в Париж предходната седмица за полемика по отношение на извънземния живот. Или по-точно за неналичието на подобен – макар че към този момент десетилетия изследваме космоса, няма открити директни доказателства за контакт с извънземни.

Това несъгласие е още известно като парадоксът на Ферми – вероятността за съществуването на извънземни цивилизации и неналичието на доказателства за контакт с тях. Има доста хипотетични отговори, някои от които са предумишлено занимателни или напряко налудничави: може всички извънземни да спят бездънен сън или пък да ни дели някаква бариера, която ние към момента не разбираме или просто да няма никой с изключение на нас в Космоса.
Но съгласно организацията МЕТI има още един вероятен вид – в никакъв случай не сме срещали и получавали сигнали от извънземни, тъй като е допустимо те да са ни поставили под карантина или да опитват с нас като са ни сложили в космически зоопарк.

Въпросът, за какво не намираме други признаци на живот в Галактиката, се дискутира от дълго време и постоянно. Хипотезата за зоологическата градина е препоръчана публично още през 1970 година Колкото и фантастично да звучи, президентът на METI, Дъглас Вакоч не отхвърля разновидността извънземните да ни следят по метод, по които ние гледаме животни в зоопарка. Но по какъв начин можем да накараме извънземните да се разкрият?

Според METI e допустимо „ нашите наблюдаващи “ да са толкоз развити, че да не желаят да споделят с нас, с цел да не влияят на обществото ни или пък организират опита си от прекомерно надалеч. На този стадий можем само да спекулираме какво може да е съответната причина.
Според учени нашата биосистема, просвета и планетата биха представлявали интерес за тях. Предполага се, че ни е наложена „ галактическата карантина “, тъй като за нас би било обществено разрушително да разберем за тяхното битие.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР