Членове на „Народни отряди за самозащита“ (YPG), които според Анкара

...
Членове на „Народни отряди за самозащита“ (YPG), които според Анкара
Коментари Харесай

Турски военен конвой е атакуван в Сирия, има загинали

Членове на „ Народни отряди за самоотбрана “ (YPG), които съгласно Анкара са свързани със неразрешената „ Работническа партия на Кюрдистан “ (ПКК), са атакували турски боен ескорт в северния сирийски град Идлиб, оповестява вестник Daily Sabah.

Съгласно публикуваната информация, нападението е осъществено във вторник с транспортно средство, заредено с експлозиви, които са били детонирани.

При офанзивата е умрял граждански чиновник, потърпевши са други двама души, един от които – военнослужещ, излиза наяве от изказване на турската войска, представени от организация Фокус. В текста се напомня, че конвоят е бил ситуиран в Идлиб като част от интернационално съглашение за определяне на зони за деескалация.

Разгръщането в северозападния сирийски регион започва през октомври предходната година по силата на съглашение, реализирано с Русия и Иран в границите на мирните договаряния за Сирия в казахстанската столица Астана.

Създаването на зони за деескалация бе контрактувано през май сред Турция, която поддържа групи, които се опълчват на режима на Башар Асад в Сирия, и Русия и Иран, които поддържат държавното управление в Дамаск.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР