Членове и симпатизанти на ГЕРБ от район "Източен“ са били

...
Членове и симпатизанти на ГЕРБ от район "Източен“ са били
Коментари Харесай

Предизборен терор: Ето какви ги вършат подчинени на Бойко Рашков в Пловдив

Членове и симпатизанти на ГЕРБ от регион "Източен “ са били привиквани тези дни в Районното полицейско ръководство и са били карани да подписват протоколи, че няма да се занимават с избори. Това заяви кметът на региона и ръководител на структурата на партия ГЕРБ там Иван Стоянов, оповестява Plovdiv24.bg.

Стоянов изясни, че в границите на закона на всеки член и симпатизант е позволено да пропагандира.

"Никога не сме си разрешавали да вършим нещо отвън закона. Това, което ме тормози е, че се основава боязън у хората, нарушават им се конституционните права да пропагандират, да демонстрират със законови средства. Ако има нарушавания несъмнено, че би трябвало да се сезират органите.

Аз ще застана постоянно на страната на жителите от региона, без значение от коя партия са те, когато ми се оплачат “, сподели Стоянов и добави, че ще алармира прокуратурата за това, че техни членове и симпатизанти са били привиквани в полицията и са карани да подписват протоколи.

"Всеки има право вербално да убеждава хората, само че всеки си има глава на раменете и може да упражни правото си на избор “, сподели още Иван Стоянов.

Днес в полицейското ръководство в регион "Източен “ е бил извикан Кольо Костов, който е претендент народен представител от листата на ГЕРБ-СДС в Пловдив град.

"Викаха ме за новите избори на 14 ноември и ме питаха дали ще бъда деен член на партия ГЕРБ. Аз споделих да. Питаха ме дали се занимаваме с пазаруване и пласиране на гласове. Отговорих им, че не. След това ме накараха да се подпиша на някакъв протокол, с цел да не върша закононарушения. Аз съм държавник и в границите на закона имам право да пропагандирам и не подписах този протокол “, изясни Костов.

"Имам подозрение, че поради това, че съм претендент, предходната седмица викаха и мои сътрудници. Накараха ги да подпишат и те протоколи, че няма да се занимават с избори. Те са симпатизанти на ГЕРБ и в границите на закона могат да пропагандират. Трябват ни покровители, членове на комисии, хора за лепене на плакати. Изобщо имаме право на агитираме в границите на закона “, добави Кольо Костов.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР