Членът на Съвета на ФИФА Евелина Кристилин разкри, че планът,

...
Членът на Съвета на ФИФА Евелина Кристилин разкри, че планът,
Коментари Харесай

Завършването на домашните първенства е от първостепенно значение за световния футбол

Членът на Съвета на ФИФА Евелина Кристилин разкри, че проектът, по който сега се работи, е Шампионска лига и Лига Европа да се изиграят едвам когато националните шампионати завършат.

Вече един месец футболът е тотално спрян поради ковид и все по-големи са въпросителните, дали въобще сезон 2019-2020 ще бъде възобновен.
 УЕФА провежда нова среща за бъдещето на сезона
УЕФА провежда нова среща за бъдещето на сезона

Ще се организира на 23 април

Ако това се случи, то локалните шампионати ще бъдат приключени първо и едвам по-късно европейските шампионати могат да бъдат довършени, най-вероятно в нов формат с по един мач на безпристрастен терен.

" Здравето и сигурността са първи и най-важни ", показа Кристилин в изявление. " Топ 5 огромните шампионати желаят да завършат акциите си, само че никой не счита да прескача държавните управления или локалните управляващи ".

" Зависи от държавните управления във всяка страна. На доктрина тренировките могат да се възобновят, когато изключителното състояние завърши, само че не знам, дали е допустимо да се случи едновременно в цяла Европа. Знам, че ще има видео конференция на 22 април с представители на всички 55 федерации в УЕФА ".
 ФИФА се отхвърли от новия формат на международния клубен шампионат
ФИФА се отхвърли от новия формат на международния клубен шампионат

Отложиха го за юни 2022 година

Нейните думи удостоверяват и информацията на " Кориере дело Спорт " за приоритет на локалните шампионати пред евротурнирите.

" Има пътна карта, работим с ECA и UEFA. Приоритетът е здравето, по-късно да подновим сезона и най-после да приключим с европейските шампионати през август ".

" Има доста огромен и комплициран проблем във връзка с организацията, само че президентът Джани Инфантино удостовери, че ще има помощ за тези клубове, които имат стопански проблеми през този интервал ".
 ФИФА направи значими корекции във футболните правила
ФИФА направи значими корекции във футболните правила

Те касят ВАР, правилото за засада, играта с ръка, осъществяването на дузпите и наказванията
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР