Членът на най-ниското ниво в професионалния футбол Гримсби поднесе голямата

...
Членът на най-ниското ниво в професионалния футбол Гримсби поднесе голямата
Коментари Харесай

Отбор от Лига 2 направи голямата сензация в ФА Къп и стигна 1/4-финал

Членът на най-ниското равнище в професионалния футбол Гримсби сервира огромната изненада в тазвечершните дуели в ФА Къп и надви с 2:1 в гостуването си на Саутхамптън в мач от петия кръг на шампионата и с това изхвърлиха “светците ” от него. Гостите поведоха с две попадения на Гаван Холохан (45’, 50’ от дузпи), а Дуйе Чалета-Цар (65’) съумя само да вкара почетно попадение.

За Гримсби това е първо постигане до четвъртфиналите в най-стария футболен шампионат в света от 84 години насам. Те също по този начин са едвам шестият отбор от толкоз ниско равнище на футбола, който съумява да доближи до тази фаза на шампионата и първи от 2017-а, когато това направи Линкълн Сити.

Нещата започнаха добре за домакините, които стигнаха до попадение в 18-ата минута, само че то бе анулирано заради засада на Секу Мара. Гостите на собствен ред получиха съвършена опция да излязат напред в резултата няколко минути преди края на първата част, когато Лянко игра с ръка в наказателното поле. Зад топката застана Холохан и не сбърка за 0:1. Нещата се утежниха изклюичтелно доста за Саутхамптън при започване на втората част, когато Дуйе Чалета-Цар извърши нарушаване в наказателното поле и това докара до втора дузпа. Холохан още веднъж не сгреши и повиши на 0:2 преднината на отбора от Лига 2.

“Светците ” въпреки всичко съумяха да понижат с попадение на грешника от малко по-рано Чалета-Цар, който се възползва от центриране след корнер в 66-ата минута. Играчите на Рубен Селеш повярваха, че са стигнали до равенството 10 минути преди края на постоянното време, когато Тио Уолкът се възползва от центриране и вкара второ попадение, само че след интервенция на ВАР се оказа, че той е бил в засада, което бе и последното качествено деяние в дуела. Така Гримсби се поздрави с успеха, а жребият, който бе изтеглен малко след края на дуела сподели, че те ще гостуват на Брайтън в 1/4-финалите на ФА Къп.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР