Членът на националното ръководство на ВМРО и председател на "Патриоти

...
Членът на националното ръководство на ВМРО и председател на "Патриоти
Коментари Харесай

Карлос Контрера: Корнелия Нинова си прави сметката чрез Мая Манолова да удари Борисов в София


Членът на националното управление на Вътрешна македонска революционна организация и ръководител на "Патриоти за София " Карлос Контрера разяснява пред ПИК позиционирането на неговата групировка преди локалния избор на есен. Войводите, Съюз на демократичните сили и други достоверни десни построяват общ фронт против опита на Корнелия Нинова да узурпира властта в най-важния български град, като стартира за мястото на Йорданка Фандъкова троянския си кон Мая Манолова, споделя общинският консултант.

- Г-н Контрера, лятната почивка за политиците свършва, някои обединения интензивно потеглят към рамкови съглашения и кандидатури за локалния избор. Битката за София ще е извънредно остра и знакова за цялата страна. В този смисъл има ли към този момент изясненост къде и с кого се явява Вътрешна македонска революционна организация, ще бъде ли ваш претендент за кмет на столицата евродепутатът и зам.-председател на партията Ангел Джамбазки?

- Изборите за локална власт постоянно са били основни за страната, тъй като кметът и Общинският съвет са органите, които стоят най-близко до хората. Съответно те и по закон, и по предопределение са тези, които вземат решение съответните житейски проблеми. В този смисъл сякаш за българските жители това са най-важните избори. Затова е обикновено в една сходна обстановка политическите партии да излязат почтено и честно и не просто да приказват за някакви претенденти, а да дефинират проблемите и да начертаят пътищата за тяхното решение. За страдание мейнстрийма, в случай че приказваме за София, сега се заключава в някакви псевдоархитектурни разногласия, разногласия за СМР-та, което, мисля, не е главният предмет на политическите решения, които би трябвало да се вземат за София. Безспорно, има центрове в страната, които имат аспирации към ръководството на София. Тези центрове работят, въпреки да са идеологически взаимно изключващи се.

- Кои обединения имате поради съответно, можете ли да ги назовете?

- За никого не е загадка, че бившето острие на Българска социалистическа партия и сегашен омбудсман Мая Манолова има своите аспирации да вкара левите в ръководството на София през задния вход. Тя се скрие зад някакъв предприемчив комитет, само че не може да зачеркне своята лява биография.

- Апропо, в последно време стават известни обстоятелства към парцели на нейната щерка, към това, че тя дружно със брачна половинка си са на висши административни длъжности, а се снимат в клипове, в които прокламират, че са доста тясно свързани с Българска социалистическа партия. Не ставаме ли очевидци на някаква тъкмо идеологическа колизия и деформиране на морала?

- Да, евентуално. Не забравяйте, че госпожа Манолова не е ново лице, колкото и да се пробва да се показа за такова. Въпреки всичките и опити да се ребрандира, в случай че го кажем по съвременно му, тя е някогашен политик с доста ясна лява биография. Не е в политиката нито от през вчерашния ден, нито от оня ден, нито от през днешния ден и на следващия ден.

- Имате ли опасения от това, какви?

- Говорейки за София, аз се притеснявам от този обществен опит, тъй като, не забравяйте, това е индивидът, който дефилираше по жълтите павета с тениската „ Шанс за Орешарски “. Това е индивидът, който сподели: „ Ако ви успокоява, аз предложих Пеевски. “ Това е индивидът, който крепеше същото това държавно управление на Орешарски, което спря парите на София, и от метрополитена се чудеха какво да вършат, тъй като течеше строителството на втория метродиаметър.

Ние си спомняме всички тези неща, само че за жалост, тук се прави опит софиянци да бъдат подлъгани и действително да вкарат левите в ръководството на града. Знаете, че където левите се допрян до бюджет, по-късно стартират дефицитите и неуредиците.

- Какво вие, от Вътрешна македонска революционна организация, оферирате като опция, като отпор на опита на левите, както самичък казвате, да влязат във властта през задния вход? Сами или с кого?

- Корнелия Нинова си прави сметката посредством Мая Манолова да удари Борисов в София. Друг е въпросът дали столичани сме съгласни поради сходна партийна игра или конспирация да дадем ръководството на града на хора, които явно не схващат. Между другото какъв е екипът на Манолова? Как тя ще взема решение въпроси като този за "Топлофикация ", водата, циганските гета. Аз не съм чул сходни анонси. Вероятно няма и да ги чуя.

- Да, резонно е да се запитаме с каква листа, с какъв Общински съвет би работила Мая Манолова, бидейки самостоятелен претендент, подсилен от който и да било.

- Имайки поради типажа и, тя четири години ще го играе ядосаната жена. И ще упреква Общинския съвет за личните си неуспехи. Това за мен не е никаква идея. Тя ще употребява, колкото и нелицеприятно да звучи, общината като трамплин към евентуално председателското място в Българска социалистическа партия. От Вътрешна македонска революционна организация съзираме заплаха хората да бъдат подведени. Нашата логичност е следната: след резултатите от европейските избори, виждате, че обединението Обединени патриоти се резервира в избран формат.

Идеята на управлението на Вътрешна македонска революционна организация в София е ние да проведем доста съществени диалози с евентуални наши съдружници, като не изключвам Съюз на демократичните сили, с които работихме доста добре през последните четири години в Общинския съвет. По доста въпроси имаме единодушие. Не изключвам, несъмнено, НФСБ на Валери Симеонов като част от Обединени патриоти. Не изключвам и други десни обединения, с които да формираме един мощен център, който, от една страна, да се опълчи на аспирациите на левицата през Манолова да овладее София, а въпреки това – да се опълчи на ляво-либералите, които към този момент точат сатърите и ще се пробват да изнудват кмета Фандъкова за идващия мандат, да и извиват ръцете.

- Вие казвате Съюз на демократичните сили, само че сините към този момент подписаха рамково съглашение с ГЕРБ. Това значи ли, че Вътрешна македонска революционна организация също е склонна да има подобен вид взаимоотношение както със Съюз на демократичните сили, по този начин и с ГЕРБ?

- Аз не изключвам опцията да бъдат извършени политически диалози на общинско равнище със Съюз на демократичните сили и да вървим към образуването на една сериозна група, която да се опълчва на двете трендове, за които приказваме. Що се отнася до диалозите на ГЕРБ със Съюз на демократичните сили, ще забележим по какъв начин те ще се развият в идващите седмици. Ясно ми е въпреки всичко, че хората, които сме с дясно мислене, не би трябвало да вършим грешката да се сбием по сред си и да оставим левицата да овладее София.

- Това значи ли десен общ фронт против опита на Българска социалистическа партия, на Корнелия Нинова, да овладее властта в столицата през задния вход, лансирайки кандидатурата на Мая Манолова?

- Не единствено този общ фронт. Имайте пред тип, че ляво-либералите от „ Демократична България “ от дълго време водят диалози и сондажи да се пазарят нещо с Манолова. Така че има заплаха мнимите десни да оказват помощ с гласове на левия претендент. Това е парадокс, който би трябвало да се демаскира неотложно. Иначе, за мен, един съюз сред Вътрешна македонска революционна организация и Съюз на демократичните сили има своята логичност и с привличането на други обединения, защото една сходна дясно-патриотична коалиция ще съставлява бизнесмените, междинния бизнес, работещите – тези, които устоят града. Затова е редно тези хора да имат своя глас в ръководството на обществения запас, защото несъмнено и ГЕРБ в някои връзки в София се нуждае от коректив.

- Кога ще забележим ясно разпознаваемите ви листи, кой къде застава и против кого в София?

- В първите 10 дни на септември ще има изясненост – най-малко що се отнася до главните играчи кой по какъв начин се явява, с какви претенденти и несъмнено, най-важното – какви тези пази и какви решения предлага за идващото четиригодишно ръководство на общината.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР