Членът на консерваторите Пени Мордаунт се оттегли от надпреварата за

...
Членът на консерваторите Пени Мордаунт се оттегли от надпреварата за
Коментари Харесай

Сунак ще бъде следващият британски премиер

Членът на консерваторите Пени Мордаунт се отдръпна от конкуренцията за министър председател. В публично известие Консервативната партия разгласи, че Риши Сунак е определен за идващ министър председател на Англия.

Припомняме, че в неделя вечер някогашният министър-председател Борис Джонсън се отдръпна публично от конкуренцията за идващ водач на английските консерватори, като съобщи, че има поддръжката на задоволително депутати, с цел да премине към идващия стадий, само че те са надалеч по-малко от водещия някогашен финансов министър Риши Сунак.

" Има доста огромен късмет да съумея в изборите измежду членовете на Консервативната партия - и че в действителност мога да се върна на Даунинг стрийт в петък ", сподели Джонсън в изказване. " Но през последните дни за жалост стигнах до заключението, че това просто няма да е вярно. Не можеш да управляваш дейно, в случай че нямаш единна партия в Народното събрание ".

Джонсън, който по този начин и не разгласи публично кандидатурата си за завръщане на " Даунинг стрийт ", прекара уикенда в опити да убеди консервативните депутати да го поддържат и в неделя съобщи, че има поддръжката на 102-ма от тях.

Той се нуждаеше от поддръжката на 100 души до понеделник, с цел да премине към идващия стадий, при който щеше да се изправи против Сунак при гласоподаване от 170 000 членове на Консервативната партия.

Очаквайте детайлности.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР