Членът на екипа на Димитър Бербатов в борбата му за

...
Членът на екипа на Димитър Бербатов в борбата му за
Коментари Харесай

Петър Величков: Боби пропусна, че по дневния ред на клубовете, на Конгреса ще има допълнителни точки

Членът на екипа на Димитър Бербатов в битката му за президентът на БФС Петър Величков приказва след Изпълкома на БФС.

" Не искам да разясня решенията след Изпълкома. Това управление в работата си демонстрира, че не се води от устава и закона. Не искам да разясня предишното на българския футбол. Тези хора са предишното на българския футбол. Бъдещето на българския футбол ще бъде решено от клубовете на конгреса, в случай че той се организира почтено и бъде определено ново управление.

Ситуацията е следната. Според свикването през септември на Конгреса има избран дневен ред. Според подписката на клубовете в този момент има различен дневен ред. Това, което Борислав Михайлов сподели, че дневният ред е копи/пейст, е правилно. Но той услужливо пропусна, че по дневния ред на клубовете, искащи избирателен Конгрес има спомагателни точки. Когато имаме подобен случай, Конгресът би трябвало да мине и по двата дневни реда ", сподели Величков.

" Нашите последващи стъпки са по отношение на това, на което станахме очевидци. След като той твърди че Конгресът ще се организира по дневния ред от септември, това значи, че той пренебрегва подписката на клубовете, тъй като те желаят провеждането по дневния ред, за който приказва Михайлов плюс още неща да бъдат включени в дневния ред.

Ще се стигне до съд, да. За страдание отново ще се излагаме и отново ще би трябвало съдът да взема решение. Съдът ще вземе решение и евентуално ще би трябвало да се организира по този дневен ред ", добави някогашният член на Изпълкома на БФС.

" Защо ние копирахме техния дневен ред и добавихме още значими точки? Защото преди 18 март оня дневен ред може да бъде изменен до месец преди провеждането на Конгреса. За да бъдат обезпечени клубовете, че ще има Изборен конгрес тази подписка беше нужна. Последните две седмици цареше небивала еуфория към това по какъв начин да бъде спряна тази подписка. Обаждаха се, заплашваха клубове, приказваха за изключване на клубове. Естествено не посмяха да изключат никой, само че съумяха да изплашат клубовете и има такива, които подписаха техните контрадекларации. Но очевидно се оказаха незадоволителни, с цел да отхвърлят подписката и просто я пренебрегнаха. За това приказвам, когато споделям за следващото нарушение на устава и закона ", приключи Величков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР