Членът на екипа на Димитър Бербатов - Петър Величков, определи

...
Членът на екипа на Димитър Бербатов - Петър Величков, определи
Коментари Харесай

Бизнесменът Петър Величков с нови обвинения към Боби Михайлов

Членът на екипа на Димитър Бербатов - Петър Величков, дефинира отличната оценка, която Борислав Михайлов си сложи, като " безспорна безочливост ". Вчера Михайлов съобщи, че БФС е транспарантна организация, а корупция във футбола ни няма, като в това време отхвърли да разкрие каква заплата получава.

Пред Би Ти Ви Величков съобщи, че за последните 16 години отпред на футболния съюз Михайлов е получил милиони под формата на заплати и бонуси.

След загубата на България от Литва с 1:3 уеб сайтът за проверяваща публицистика Bird.bg популяризира посредством обществените мрежи документ, разкриващ за запитване от УЕФА по отношение на градежа на футболната база в " Бояна ". Публикуваното писмо е от 2013 година - от тогавашния началник на европейската централа Мишел Платини до президента на БФС Борислав Михайлов.

Оказва се, че е имало закъснение в осъществяването на плана за градеж въз основата, макар преведените от УЕФА към БФС средства по програмата HatTrick.

" Става въпрос за един ранен интервал на един ранен Михайлов, в който един поверителен вътрешен отчет на УЕФА го разказва като един властнически началник, който няма качества да слуша. Цитират се няколко случая, в които е направил опит да вкара в подвеждане администрацията на УЕФА посредством опит за легитимиране на някакви офшорни компании, които да станат снабдители на УЕФА. ", разяснява Величков.

" Там се приказва за опита му да строи, да влага пари на УЕФА на много по-високи цени от това, което УЕФА има визия за нашия район. Ставаше въпрос за строителсвото на 40 стадиони. За рейс, който е желал да купи. Тотално отвън целия набор на нормалност на цените. Още тогава УЕФА са почнали да схващат защо става въпрос. "

" При нас дойде една директория с документи, които нямат нищо общо с тези неща, които излизат от " УЕФА лийкс ". Става въпрос за метода, по който се изразходват парите на БФС. "

Величков сподели и част от гореспоменатите документи и акцентира на разликата в цените за закупуваните продукти.

" За страдание, ние не сме имали опция да се срещнем детайлно, само че там става въпрос за метода, по който се изразходват средствата на БФС. Мога да едни покажа 13 страници. Показвам контракт за доставка на футболно съоръжение. Договорът има 70% предплащане. В моята кариера не съм виждал подобен контракт. Такова предплащане може да се желае от обезсърчителен сътрудник. Влизаме всъщност. От листата с 14 продукта – един безценен, един междинен и един на ниска цена. БФС поръчва футболни порти. Цената на тази врата 2070 лв.. БФС я купува на 2430 евро. Над два пъти и половина над пазарната цена. Табло за смени. Цената му е 600 евро. БФС я купува на 1175 евро. Договорът е във връзка с организацията на европейското състезание за младежи. Това са средства от страната. Документите са от предходния му мандат. Документите са написани от оперативното управление. Колегите от Изпълкома нямат нищо общо с това. Няма по какъв начин в 3-4 съвещания на годината по 20 минути тези хора да бъдат осведомени с елементи от оперативната работа на БФС. Ако по този начин се изразходват средствата на БФС и няма по какъв начин да желаеме да стигнат пари до дилетантите и децата ", добави той.

" Президентът Чеферин излезе и си разгласява заплатата, а Михайлов отхвърли да я каже. За 16 години Михайлов е получил милиони от заплати и
бонуси. Говорим за организация, която работи в социална употребява. Когато е отдръпнал оставката си, незабавно е изискал да му бъде изработен консултантски контракт, по който да получава пари, още преди да е вписан като президент. "

Величков прикани Михайлов да си сложи оценка пред клубовете на конгреса на следващия ден: " Резултатите допускат оценката. Програмата, която съгласно него е 110% изпълнена... изобщо не е по този начин. Скандали, качулки влизаха в централата - безспорна безочливост. Тази оценка да си я сложи на следващия ден самичък пред клубовете. И те могат да му я слагат. "

А по отношение на идния избор за нов президент на БФС, той добави: " Бяха направени анкети, които демонстрират 95% поддръжка за Бербатов. Процесът по гласоподаване би трябвало да бъде изцяло транспарантен. Клубовете да внимават да не бъдат излъгани. "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР