Членът на Българската федерация по волейбол Борислав Кьосев заяви, че

...
Членът на Българската федерация по волейбол Борислав Кьосев заяви, че
Коментари Харесай

Борислав Кьосев за кръстопътя пред волейбола и зала Христо Ботев

Членът на Българската федерация по волейбол Борислав Кьосев съобщи, че оценката, която дава интернационалната федерация на труда, който постави родната федерация е красноречива, че волейболът се ръководи добре и върви в вярна посока.

" Друг е въпросът, че тази година особено мъжкото направление не направи това, което чакахме на Световното състезание. Според мен това е плод на промяната на поколенията и че съществени състезатели бяха контузени. В България има гении и положителни момчета, само че би трябвало много да се поработи. Федерацията е поела една стратегия за подмладяване на нашия тим, с цел да може в близко бъдеще тези млади надарени момчета да покажат своите качества ", разяснява Кьосев в предаването " Златният гейм " по телевизия Диема спорт 2.

" Десет тима в света играят супер волейбол. Италианският отбор също изпадна от шестицата. Световният волейбол се развива стремително нагоре. Важното е нашият волейбол да се пробва да се приближава все по-нагоре в йерархията. Ние сме в огромната борба в международния волейбол. Трудно е, няма финансиране и вярна политика за спонсорство, само че това е дълга тематика. Но ние не се отхвърляме от програмата, на българската федерация - взаимно с клубовете да работи за бъдещето ", разяснява Борислав Кьосев по тематиката за мъжкия народен отбор и продължи по въпроса за извършеното неотдавна Общо заседание на федерацията:

" Това Общо заседание беше, с цел да се изкаже благодарността към международната федерация. То не беше изборно, а отчетно и най-много се акцентира на доклада. Колкото до самата вечер, то ненапълно успяхме да сплотим колектива. Имаше 80 клуба от цяла България, а това, че е имало и ромски оркестър, аз в никакъв случай не съм бил расист в това отношение. Просто хората бяха в хотела и взеха решение да ни поздравят с 1-2 песни. И те са фенове на волейбола ".

" Събрахме се да отчетем и слабостите, които имаме и по какъв начин ще работим в бъдеще. Но нашата федерация работи сполучливо. Това, че в последно време нямаме изразен орден, ние отчитаме това нещо. Както споделя господин Лазаров, ние не сме се женили за тази федерация. Ако има хора, които желаех да ръководят, да внесат пари в тази федерация, постоянно е добре пристигнало ", сподели още Кьосев и продължи:

" Г-н Лазаров е човек, който ужасно доста е дал за волейбола. Виждам какво е отношението на интернационалната федерация към него. Работата, която прави се регистрира доста нависоко в интернационалната федерация ".

По тематиката с ремонта на зала " Христо Ботев ", Борислав Кьосев показа: " Министерството на спорта ни даде тази зала за стопанисване. От 1 година съм управител на залата. Мисля, че се направи доста. Сега сме в развой за сключване на контракт за отопление на залата. Процедурата за построяването на такова съществено съобрежение, което коства сред 100 и 120 хиляди лв. е дълга. Ще подпишем контракт и другата седмица би трябвало да стартира построяването. Залата ще бъде топла още през февруари и ще дава отговор на всички условия ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР