Член на новия Европейски парламент ще бъде най-младият в историята

...
Член на новия Европейски парламент ще бъде най-младият в историята
Коментари Харесай

Мисия - защита на климата, или кой е най-младият депутат в историята на европарламента

Член на новия Европейски парламент ще бъде най-младият в историята на институцията евродепутат, споделя Би Би Си. Кира Питър-Хенсън от Дания е на едвам 21 години и към момента учеше в университет, когато бе определена.

Пред радио Би Би Си тя споделя, че даже и стажантите са с най-малко две години по-възрастни от нея. Евродепутатът от Зелените също така разяснява, че ще й бъде " мъчно " да пътува със аероплан до новото си работно място, до момента в който към момента пробва да опази климата.

Предишният най-млад евродепутат бе германката Илка Шрьодер, която бе на 21 и половина години, когато бе определена през 1999 година Питър-Хенсън е малко по-млада от нея.

 Кира Питър-Хенсън
© ]

Кира Питър-Хенсън

Пред Би Би Си тя декларира, че е уплашена поради възрастта си, само че е и " доста разчувствана за работата ". " Не съм сигурна дали хората ще ме възприемат като просто едно дете, което няма какво да прави тук, или ще ме почитат в останалите партии ". " Мисля, че всичко е обвързвано с много отговорност, тъй като усещам, че би трябвало да съставлявам както младите, по този начин и ангажираните с политика младежи, с цел да им покажа, че младите политици са също толкоз положителни, колкото и старите ".

Нейната цел номер едно е да упорства за повече дейности против климатичните промени. " Ако имате опция да измененията нещата, би трябвало да го извършите ", добавя тя.

" Политиката е в действителност сложна, можете да вършиме единствено дребни стъпки и да чакате за огромна смяна ", продължава евродепутатът, изразявайки вяра бъдещият бюджет на Европейския парламент да влага повече в климата и изследванията за понижаване на излъчванията.

Според нея в този момент Европейският парламент е по-прогресивен от Европейската комисия или Съвета (обединяващ страните членки) в дейностите против климатичните промени. Тя показва вяра целият Европейски Съюз изцяло да се ангажира в законодателство с Парижкото съглашение за климата.

" Преместването на 3 хиляди души от Брюксел до Страсбург всеки месец не е щадящо за климата ", счита евродепутатът, като прибавя, че в действителност обмисля по какъв начин да понижи въглеродния си отпечатък, когато отива за сесиите на Европейския парламент във френския град. Възнамерява да пътува до Страсбург от Брюксел с трен, вместо да лети до и от Дания сред съвещанията.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (651)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР