Читател на Plovdiv24.bg се свърза с редакцията ни и направи

...
Читател на Plovdiv24.bg се свърза с редакцията ни и направи
Коментари Харесай

Мнение: Махнете това задължително за всички шофьори правило, малоумно е

Читател на Plovdiv24.bg се свърза с редакцията ни и направи предложение към депутатите от Народното събрание. Даваме му думата незабавно:

" Здравейте! Става въпрос за следното - да бъде отстранено най-малко през летните месеци безусловно малоумното обвързване да караме със запалени светлини денем. .

Мотивът, доколкото помня, тогава бе един-единствен. А точно - да се понижи броят на пътнотранспортните произшествия, изключително с пешеходци. Е, случи ли се това? Не! Почти всеки ден съобщавате за блъснат пешеходец. Правилото за пуснатите фарове несъмнено не работи, не и в нашата страна.

Не може на открито да е 30 градуса, слънцето да свети суперсилно, а ние да караме по този метод, в такива условия фаровете даже не се виждат от пешеходците поради естествената дневна светлина. Затова моля - премахнете го ", показва пловдивчанинът.

" За " този текст през юли 2012 гад гласоподаваха 80 народни представители, " срещу " - 12, " въздържал се " - 17. Преди текстът да бъде гласуван, депутатът от ПГ на Синята коалиция Иван Иванов тогава, съобщи, че с включени къси светлини моторни транспортни средства се движат единствено през тъмната част на денонощието. Управлението на МПС с включени светлини е процедура само в страните от Северна Европа, където тъмната част на денонощието е по-дълга от светлата, сподели Иванов.

Според тогавашния зам.-председател на Народното събрание Анастас Анастасов българите всеобщо карат със запалени фарове съвсем през цялата година. " Аз съм изцяло " за " този текст ", добави Анастасов.

Независимият народен представител Димитър Чукарски уточни, че в този момент съществуващата уредба е задоволително правилна.Народният представител от ПГ на ГЕРБ Теодора Георгиева сподели от парламентарната естрада, че поддържа потреблението на светлини целогодишно, с цел да се увеличи сигурността на пътя.

Целогодишни светлини се употребяват в Швеция, Финландия, Норвегия, Дания и други. Има евродиректива, която задължава производителите на колите да бъдат оборудвани с дневни светлини, сподели тя.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР