Читател на Plovdiv24.bg ни потърси, за да разкаже: Здравейте, често

...
Читател на Plovdiv24.bg ни потърси, за да разкаже: Здравейте, често
Коментари Харесай

Пловдивчанин зададе въпрос и поиска вашите мнения!

Читател на Plovdiv24.bg ни потърси, с цел да опише: " Здравейте, постоянно чета уеб страницата ви и взех решение да ви пратя едно мое питане, тъй като виждам, че публикувате запитвания на жители по отношение на разнообразни въпроси, касаещи града ни. Сега самият въпрос - неотдавна се сблъсках с един проблем по отношение на вярното придвижване на кръстовището на бул. " Княгина Мария Луиза " и ул. " Петко Д. Петков ". Когато кола идва от ул. " Гладстон " и желае да продължи напред от извънредно дясна лента, като минава в междинната лента на отсрещната страна на кръстовището - това за продължение в личната лента ли се брои (поради маркировката, че дясната лента е неизползваема), или за престрояване в друга лента? Пращам фотоси на пътните знаци и отчасти на пътната маркировка.

По мои разбирания, става въпрос за продължение в лентата за придвижване, тъй като на кръстовището лявата лента има знак за наложително наляво, който не е в несъгласие със светофара и следователно  придвижването напред по извънредно лява  лента е неразрешено. Тоест това би следвало да значи, че преди кръстовището има единствено две ленти за придвижване напред (средна и дясна) и след кръстовището също има две ленти за придвижване напред (лява и дясна като извънредно дясната е неразрешена за придвижване съгласно маркировката). Всеки минаващ напряко продължава в своята от двете ленти без да се престроява действително. Тоест междинна лента преди кръстовището става лява, а дясна лента си остава дясна.

Много от каращите в междинната се престрояват в дясна без мигач и без да изчакват колите от дясна лента. Обикновено, когато има такова деформиране на пътните ленти, би трябвало да има и улеснителна пътна маркировка, само че тя липсва и съгласно мен основава причина за ПТП-та. Напълно допустимо е моето мнение да не е вярно, само че съгласно мен тогава действително там има пътна запушалка, като от две действителни ленти се получава единствено една дейна дясна лента, в която се вливат дясна и междинна лента от преди кръстовището. Моля за мнение по въпроса ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР