Читател на Plovdiv24.bg изпрати любопитна снимка, на която ясно се

...
Читател на Plovdiv24.bg изпрати любопитна снимка, на която ясно се
Коментари Харесай

Сигнал: Безразсъден моторист обикаля из Пловдив със скрити номера

Читател на Plovdiv24.bg изпрати любопитна фотография, на която ясно се вижда по какъв начин моторист е прикрил регистрационния номер на транспортното си средство .

" Здравейте! Снимката е от събота, 4 юни, по обяд - кръстовището на ПУ и " Алати ". Силно засегнат съм от апатията на органите на Министерство на вътрешните работи -  по какъв начин по този начин няма никакъв надзор към мотористите. Къде го има това по света -  съзнателно мотористите да си скрият номера? Докога Министерство на вътрешните работи ще си затварят очите. Всеки е ставал очевидец по какъв начин мотористите засичат пътя на автомобилните водачи, по какъв начин карат лудо из града с над 180 км в час... Кажете ми докога ние ще би трябвало да поносим този полицейски произвол?? Докога водачите на коли ще са глобявани за сметка на тези господа с привилегиите ", пита пловдивчанинът.

Вероятно задачата на моториста е да кара със скорост над разрешената, да минава на алено и да стопират непозволено. Както и да остане неусетен от камерите в Пловдив и, надлежно, ненаказан за непозволеното си държание на пътя.

Правилникът от Закона за придвижване по пътищата гласи следното:

“Водачът на моторното транспортно средство е задължен да поддържа:

1. табелите с регистрационния номер чисти и да не слага върху тях никакви предмети, материали и вещества;

2. устройствата за осветление и светлинна сигнализация при маневри чисти, забележими, контролирани и в изправност;

3. стъклата и огледалата чисти. “

Наказателният кодекс криминализира действията “преправяне “ и “заличаване “ на идентификационните номера на колите. Това е в раздел втори “Престъпления срещу превоза и известията “. Текстовете са в член 340 – 348б. Конкретно за идентификационните номера се отнася член 345а. Той гласи:

“Чл. 345а. (1) Който в нарушаване на открития за това ред заличи или подправи идентификационен номер на моторно транспортно средство, се санкционира с отнемане от независимост от три до 10 години и с санкция от пет хиляди до 10 хиляди лв..

(2) Ако действието по миналата алинея е осъществено наново, наказването е отнемане от независимост от три до дванадесет години и санкция от пет хиляди до петнадесет хиляди лв..

(3) Наказанието е отнемане от независимост до три години или санкция до три хиляди лв., в случай че са заличени или подправени номера на части на моторно транспортно средство.’‘

Ако и вие станете очевидци на нещо, което съгласно вас заслужава да бъде оповестено, можете да ни изпращате сигнали, фотоси и видеа на електронната ни поща, на телефон 0886 598 267 или на фейсбук страницата ни.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР