Чисто ново бебе на белия свят! Радост голяма - родителите

...
Чисто ново бебе на белия свят! Радост голяма - родителите
Коментари Харесай

На гости на новородено бебе - какво трябва да знаем?

Чисто ново бебе на белия свят! Радост огромна - родителите нямат самообладание да споделят, а околните и приятелите - да видят по този начин дълго чаканото бебе. Да, само че има някои простички правила, за най-малко напрежение и най-много наслада, изключително в случай че бебето е в действителност новородено, т.е. по-малко от 40-50 дни.

Младите родители постоянно не са наясно какъв брой време е добре да стоят гостите и до къде могат да стигнат с милувките и вниманието. Затова бъдете вие по-разумните и очертайте внимателните граници. Има време - ще се порадвате същински, когато бебето е готово за гушкане и игра. A родителите ще оценят по-добре ентусиазма си, когато желаят да скочат небрежно до магазина, а вие да побутате количката, да изпият едно кафе на крайник, до момента в който вие разхождате прохождащото бебе. Защото същинските другари остават другари и след бебетата, нали?

Не настоявайте. Когато бебето се роди и мине седмица, изявете предпочитание да видите бебето, когато е комфортно и задоволително. Просто го заявете, с цел да знаят родителите, че вие сте там и желаете да споделите насладата им. Понякога майките се усещат изолирани и си мислят. че всички са ги не запомнили.

Когато и както е комфортно. Понякога лишава в действителност доста време бебетата да влязат в режим. Дотогава може да е трудно за младите родители. Между кърменията, съня, домакинстването е доста мъчно да посрещаш посетители. Затова в случай че майката каже неделя 2 часа, значи ще бъде тогава.

Обадете се, преди да дойдете, дали майката има потребност от нещо от магазина или нещо за бебето наложително. Така и по този начин ще идвате, а на нея може да й е мъчно да излиза към момента.

Не носете цветя. Полените, изключително на по-ароматните и екзотични цветя, може да се отразят неподходящо на бебето. Нежелателни са плюшените играчки и такива, които не са подобаващи за възрастта. Изобщо, в случай че майката ще прави " Питка ", пазете подаръците за тогава. Сега е задоволително единствено нещо дребно за почерпка.

Бъдете здрави. Особено рискови са заразни положения като хрема, към грип и простуда и въобще всевъзможни неразположения. Вярно е, че бебетата би трябвало да построяват имунитет, само че първо дано свикне с родителите си и дома си, след това с непознати.

Не водете по-големи деца. Ако имате по-големи деца, не ги взимайте на първото посещаване. Децата, даже и 2-3 годишните са контактни с други - на площадката, в яслата и градината, в учебно заведение. Децата нямат чувство да пазят бебето, непрекъснато го пипат и желаят да го целуват. Нека първите срещи с тях да са навън. А в случай че вие сте контактни с огромен брой хора, отложете срещата за по-късно, изключително през грипния сезон.

На самата среща:

Измийте си хубаво ръцете, даже и да не се стига до гушкане на бебе.
Стойте настрани от бебето, не му се навирайте в личицето.
Докосвайте го единствено по крачето или през облеклата.
Не го гушкайте, а в случай че въпреки всичко го извършите - не го дръжте дълго в себе си.
Придържайте главичката и нежно гушнете бебето на ръце. Ако ви е за пръв път, помолете родителите да ви го подадат в прегръдката.

Не стойте за дълго на посетители. Час, час и нещо са изцяло задоволителни за всички. Има време и за гостита, и за разходки, и за веселба. Обърнете внимание на приятелите си през това време. Как се оправят, имат ли потребност от помощ, наспиват ли се, нещо тревожи ли ги...Понякога приятелите сме тъкмо за това - да ни се оплачат на воля и да ни помрънкат едно хубаво. Раждането на бебето е огромна смяна и всеки би желал да е сигурен, че значимите неща не са се трансформирали. Като вашето другарство и угриженост, склонността ви да изслушвате и да се съпричастни.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР