Чисто икономическите ползи от влизането ни в Шенген ще бъдат

...
Чисто икономическите ползи от влизането ни в Шенген ще бъдат
Коментари Харесай

Хампарцумян: Инфлацията ще бъде едноцифрена, но ще продължи за относително дълъг период

" Чисто икономическите изгоди от влизането ни в Шенген ще бъдат пропускливостта на границите, и ще доведат до незабавна полза за хората, които имат бизнес и които търгуват ". Това съобщи банкерът Левон Хампарцумян в предаването " Лице в лице " по БТВ.

" Когато споделям, че ни предстоят сложни дни, не очаквайте хиперинфлация и извършване на покупки с купони, просто европейската, немската стопанска система се забавя. Това е най-важният ни стопански сътрудник. Евентуално това би се отразило на България, на резултатите на компаниите, които търгуват. България мина през ковида и шока на войната по-добре в сравнение с се очакваше. Това не е обезпечено в случай че не си опичаме акъла и не създадем верните неща, тъй че да можем да превърнем дефектите в резултати. Трябва да сме подготвени за стопански по-трудни времена ", добави той.

" Инфлацията не галопира и в никакъв случай не го е правила. Но нарастваше. Краставиците най-вероятно отново ще станат 6-7 лв. към Нова година, само че това не е цената на краставицата в България, а цената на краставицата в България по Нова година. Зависи кой какво използва. Има аргументи отвън войната, отвън ковида и така нататък Например неверна енергийна политика на Европейски Съюз, която с тази зелена договорка, която е прелестна като желание, само че в осъществяването й се получават несъответствия, които ние плащаме много скъпо.  И това би трябвало да се преработи. Зелените хрумвания печелят избори, само че не заплащат сметки ", счита специалистът.

" Обедняване ще има единствено за тези, които не могат да продадат уменията си и стоките и услугите, които създават. Другите няма да обеднеят, тъй като техните артикули и услуги също нарастват. Тези хора, които в действителност по една или друга причина са заболели, онеправдани, обществото би трябвало да им оказва помощ. Първо, инфлацията ще бъде едноцифрена, само че ще продължи за релативно дълъг интервал, приказваме за години. Но това не са внезапни скокове, тъй като заплатите, цените също гонят инфлацията, само че там се търси един баланс, да се усилват лихвите, с цел да се подтиска инфлацията, тъй като зависимостта е такава, само че не би трябвало да се усилват внезапно, тъй като тогава ще затрудним хората с заеми и на страните с заеми. Южните европейски страни с огромните заеми ще имат проблеми. Така че българският ипотечен пазар парадоксално го пази италианския държавен дълг. Но това, което можем да чакаме, е по-високи лихви за по-дълъг интервал. Те ще са търпими за тези хора, които са стопански дейни. За тези, които са с закрепени приходи, като пенсионери и така нататък, там би трябвало да се търсят способи за частична отплата, няма да е цялостна ", съобщи още Хампарцумян.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР