Чисто електрическите автомобили и хибридите съставляват 52% от продажбите на

...
Чисто електрическите автомобили и хибридите съставляват 52% от продажбите на
Коментари Харесай

52% от продадените нови коли в Норвегия са електрически

Чисто електрическите коли и хибридите съставляват 52% от продажбите на нови коли през предходната година в Норвегия против 40% през 2016 година, оповестява Независимата норвежка пътна федерация (OFV).
"Никой различен не се приближава " от позиция на националния дял на електрическите коли, споделя шефът на OFV Оейвинд Солберг Торсен. "За пръв път имаме пазарен дял на изкопаеми горива под 50% ".

Норвегия освобождава новите електрически коли от съвсем всички налози и дава безплатни помощи, които могат да костват хиляди долари годишно във връзка с безвъзмезден или субсидиран паркинг, наново таксуване и потребление на пътни такси, фериботи и тунели.

Миналата година Международната организация по енергетика (МАЕ) съобщи, че Норвегия е надалеч по-напред от други страни като Холандия, Швеция, Китай, Франция и Англия в продажбите на електрически коли, оповестява "Ройтерс ".

Според оценката на МАЕ, която изключва хибридни коли единствено с дребен електрически мотор, който не може да бъде включен, продажбите на електрически коли в Норвегия нарастват до 39% през 2017 година от 29 през 2016 година, когато Холандия е на второ място с 6,4%.

Продажбите на норвежки коли през 2017 година се водят от Volkswagen Golf ( VOWG_p.DE ), BMWi3 ( BMWG.DE ), Toyota Rav4 ( 7203.T ) и Tesla Model X ( TSLA.O ). Tesla е чисто електрически, а другите са електрически или хибридни.

В доста страни високите цени на колите, задвижвани от батерии, лимитираните диапазони сред презареждането и дългите интервали на зареждане, обезкуражават купувачите. Производителите на коли споделят, че минусите понижават във времето с навзлизането на новите модели.

"Ние виждаме Норвегия като образец за метода, по който електрическата подвижност може да бъде насърчавана посредством интелигентни тласъци ", сподели представител на централата в Мюнхен. "Ситуацията евентуално ще е друга, в случай че тези тласъци бъдат анулирани. "

Другите "добри образци " на политиките за поощряване на търсенето на електрически коли включват Англия, Калифорния и Холандия, сподели той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР