Числеността на пеперудите в Съединените щати спада значително, съобщава РИА

...
Числеността на пеперудите в Съединените щати спада значително, съобщава РИА
Коментари Харесай

Пеперудите в САЩ са застрашени

Числеността на пеперудите в Съединените щати спада доста, оповестява РИА Новости. За последните 20 години, броят на летящите инсекти е намалял с почти една трета, съобщи БГНЕС.
Еколози пишат в научния портал PLOS One: " Популациите на пеперуди сега се изследват най-вече в Европа. Нашите наблюдения в щата Охайо, като цяло демонстрират същите трендове, които са открити в Испания, Англия и Холандия. Както скоростта, с която изчезват пеперудите, по този начин и кои типове са наранени от този развой, се оказаха съвсем идентични. "
Глобалното стопляне, нови вирусни инфекции, паразити, както и използването на хербициди и пестициди, трансформират държанието на насекомите и способстват за всеобщото им измиране.
Спадът в броя на пеперудите съответствува в забележителния спад в броя на дивите и домашните пчели.
" Намаляването на броя на най-разпространените типове пеперуди мощно ни безпокои. Това приказва за съществуването на всеобщи екологични аргументи за изгубването на пеперуди, които би трябвало да са добре приспособени да живеят наоколо до индивида. Важно е да се разбере, че насекомите опрашват растенията, като в същото време служат като основен източник на храна за птиците. Измирането им ще се отрази доста на екосистемите ", заключават учените.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР