Чипсът не се смята за здравословна храна, а напротив –

...
Чипсът не се смята за здравословна храна, а напротив –
Коментари Харесай

Страхотен домашен чипс – как да си го приготвите сами

Чипсът не се счита за здравословна храна, а в противен случай – за такава, която е по-добре да не консумираме или най-малко да ограничим. Много хора обаче обичат да си го похапват като нещо бързо за насищане на глада, за пред тв приемника с обичания сериал или на маса с другари. Пържените хрупкави картофки с разнообразни усети са просто неустоими и пристрастяващо вкусни. Добрата вест е, че в случай че сте фенове на чипса, можете да си го приготвите вкъщи и по този начин да го извършите по-здравословен, тъй като ще знаете какви съставки съдържа. Освен това на същия принцип може да си приготвите чипс от други зеленчуци и даже плодове, освен от картофи. Но ето по какъв начин да си приготвите добре познатия и обичан картофен чипс.

Подгответе си картофите като ги измиете и обелите. Нарежете ги на тънки филийки и ги наредете върху тава с хартия за печене.

Напръскайте със зехтин или друга лой по желание. Посолете и овкусете с мечтаните зелени подправки. Към чипса може да добавите и чесън на прахуляк, куркума, червен пипер, кимион, къри и други. Изборът е ваш. Включете фурна.

Важно е да печете картофения чипс на доста слаба или на доста мощна фурна, с цел да се получи сушете и оттова хрупкав чипс.

Може да опитате да си приготвите и чипс от тиквички, моркови, цвекло, кейл, краставици, патладжан, батат. От плодовете за чипс за подобаващи крушите, ябълките и дюлите.

Има още един по-бърз метод за подготвяне на чипс – в микровълновата печка. Отново обелете и нарежете на тънки кръгчета картофите. Смесете си в купа мечтаните подправките и оваляйте картофите в тях. Застелете с хартия за печене чинията в микровълновата, която се върти. Наредете картофите без да се застъпват, с цел да може да сготвят всички.

Включете микровълновата за 5 минути като следите чипса след 4-та минута. Щом се появят леко оранжеви оттенъци, изключете и изчакайте минута. Отворете и пробвайте. Ако не ви се костват задоволително хрупкави, пуснете за още една-две минути, до момента в който станат по усета ви.

Това е по-бързият метод да си приготвите апетитен чипс вкъщи, само че който и да е изберете, ще бъде по-здравословен и ще си го хапвате без никакви скрупули на съвестта.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР