China News ServiceУниверситетът Тундзи представи първия в Китай автономен робот

...
China News ServiceУниверситетът Тундзи представи първия в Китай автономен робот
Коментари Харесай

Китай представи първия си робот за ваксини без игли

China News Service

Университетът Тундзи показа първия в Китай самостоятелен робот за безиглено инжектиране на ваксини, съобщи Радио Китай.

Ръководителят на екипа учени Ци Пън изясни пред „ Глобъл таймс “, че той може автоматизирано да разпознава най-подходящото място за инжекцията по човешкото тяло посредством облачна камера и логаритъм за различаване на 3D модел. Роботът носи името на митологичния китайски стрелец Хоуи. Пациентът не усеща никаква болежка при слагането на имунизацията, сподели Ци Пън.

Безигленото имунизиране против COVID-19 към този момент се употребява в някои страни, да вземем за пример в някои лаборатории на Италия, само че тези роботи са към момента оригиналност за света. „ Безигленото инжектиране на ваксини има редица преимущества, да вземем за пример то е безвредно, безболезнено и няма опасности от надраскване с иглата. Освен това може да ускори имунния отговор, защото разпределя лекарството под кожата или в мускула, увеличавайки контактната повърхност “, сподели Ци Пън.

Роботът слага имунизацията за половин секунда, с акуратност до 0,01 мм. Той обаче към момента е първообраз и клиничната му сигурност, както и успеваемостта, би трябвало да бъдат тествани посредством контролни изследвания.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР