China Evergrande Group, най-задлъжнелият строителен предприемач в света, отчете комбинирана

...
China Evergrande Group, най-задлъжнелият строителен предприемач в света, отчете комбинирана
Коментари Харесай

Компанията, която е по-задлъжняла и от държава

China Evergrande Group, най-задлъжнелият строителен бизнесмен в света, регистрира комбинирана загуба от 81 милиарда $ през 2021 година и 2022 година и нарастване на общите отговорности в дълготрайните си резултати, заяви Ройтерс. 

Общият дълг на Evergrande е съпоставим с годишния Брутният вътрешен продукт или годишния външен дълг на някои страни. 

Компанията изпадна в дефолт в края на 2021 година, само че се бори да приключи планове и да се разплати със своите доста снабдители и кредитори. След като разгласи проект за преструктуриране на офшорен дълг през март, Evergrande набира поддръжка за довеждане докрай на процеса.

С един от най-големите задължения в страната, казусът с Evergrande обхвана бранша на парцелите в Китай, главен дирек на втората по величина стопанска система в света, което докара до поредност от неизпълнения и незавършени домове в цялата страна.

Акциите на Evergrande, регистрирани в Хонконг, бяха спрени от търговия от 21 март предходната година, в очакване на финансовите резултати за 2021 година и 2022 година Компанията рискува да бъде делиствана, в случай че акциите й останат спрени за 18 месеца.

Evergrande регистрира чиста загуба от 476 милиарда юана (66,36 милиарда долара) и 105,9 милиарда юана (14,76 милиарда долара) надлежно за 2021 година и 2022 година, по отношение на чиста облага от 8,1 милиарда юана през 2020 година

Огромните загуби са породени от връщане на земи, отписване на парцели, загуби на финансови активи и финансови разноски.
 Изход от рецесията? Затъналата в задължения за над $300 милиарда Evergrande стартира продажба на първите си електрически автомобили
Изход от рецесията? Най-задлъжнялата компания в света стартира продажба на първите си електрически автомобили

Китайското сдружение измества фокуса на бизнеса от недвижими парцели към електрически коли

Общите му пасиви на компанията възлизат на 2,4 трилиона юана предходната година, което е нарастване от 23% по отношение на 2020 година, до момента в който общите активи са на стойност 1,8 трилиона юана, което е спад от 20 на 100.

Приходите са спаднали с 55% до 230,1 милиарда юана през 2022 година по отношение на 2020 година

Одиторът, Prism Hong Kong and Shanghai Limited, означи в отчета, че не показва мнение по отношение на финансовите доклади на Evergrande, защото не е съумял да получи задоволително подобаващи одитни доказателства, с цел да обезпечи база.

Големите загуби бяха предстоящи от анализаторите, защото контрактуваните продажби на Evergrande за 2021 година и 2022 година паднаха надлежно до 443 милиарда юана и 31,7 милиарда юана, по отношение на 723 милиарда юана през 2020 година

Чарлз Макгрегър, началник на Азия на Lucror Analytics, сподели, че не е оптимист за резултатите на Evergrande. " Резултатите са безсмислени, в случай че бизнес моделът е нарушен ", безапелационен бе той.
 Затъналата в задължения Evergrande ще рестартира всички замразени планове за парцели
Затъналата в задължения Evergrande ще рестартира всички замразени планове за парцели

Компанията е в центъра на имотната рецесия, обхванала Китай

В обособена декларация Evergrande сподели, че свикващите чувания за нейните схеми за преструктуриране на офшорни задължения ще се проведат в съд в Хонконг на 24 юли и съд на Каймановите острови на 25 юли, с цел да могат кредиторите да прегледат и одобрят предлагането.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР