Чин-куо У подаде оставка като президент на Световната федерация по

...
Чин-куо У подаде оставка като президент на Световната федерация по
Коментари Харесай

Босът на световния бокс подаде оставка

Чин-куо У подаде оставка като президент на Световната федерация по бокс за дилетанти (АИБА), както и от Изпълкома на Международния олимпийски комитет (МОК).

От АИБА оповестиха, че У "е решил да се отдръпна ", а като следствие двете страни са се разбрали да прекратят правосъдните и дисциплинарни дейности между тях.

"Стигнахме до единодушие, че на този стадий няма индикации за неетични дейности от никоя от двете страни ", се споделя в публично известие на боксовата централа.

От МОК потвърдиха, че У е подал оставка след 5 години в 15-членния Изпълком на организацията, в която отговаряше за летните олимпийски спортове. Той резервира участието си в МОК, което държи от 29 години.

Тайванецът беше отхвърлен през предишния месец от поста президент на АИБА, който заема от 11 години, след групово недоволство на по-голямата част от членовете на Борда на организацията, които упрекнаха У в властническо ръководство и неизясненост към изразходването на средствата на закъсалата финансово асоциация.

Италианецът Франко Фалчинели ще остане краткотрайно изпълняващ длъжността президент на АИБА до Конгреса на 27 януари в Дубай. Той ще предложи на Изпълкома на централата на У да бъде присъдена купата почетен президент. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР