Чилийският диктатор Аугусто Пиночет и британският министър-председател Маргарет Тачър се

...
Чилийският диктатор Аугусто Пиночет и британският министър-председател Маргарет Тачър се
Коментари Харесай

Пиночет и Тачър са кръвожадни вампири в чилийски филм

Чилийският деспот Аугусто Пиночет и английският министър-председател Маргарет Тачър се прераждат в кръвожадни вампири в хаплива ирония на чилийския режисьор Пабло Лараин, показана на кинофестивала във Венеция, оповестяват Франс прес и Ройтерс. 

" Графът " ( " El Conde " ) е измежду 23-те кино лентата в конкурсната стратегия. 

Във кино лентата Аугусто Пиночет, който ръководи Чили с стоманен пестник до 1990 година, откакто смъква социалистическия президент Салвадор Алиенде през 1973 година, е показан като 250-годишен върколак, който се храни със сърцата на жертвите си, прекарани през блендер. Когато взема решение, че времето му на земята е завършило, той събира фамилията си в отдалеченото си укритие. 

Тъй като Чили се готви да означи 50-годишнината от преврата през 1973 година, който довежда Пиночет на власт, Лараин споделя, че е време да го покаже на екрана.

Гласът зад кадър, разказващ за пътя на диктатора, е този на Маргарет Тачър, английската " Желязна лейди ", която се появява в последната част на кино лентата, също като върколак.

" Имаше цялостен развой, с цел да намерим най-хубавия метод да изобразим този човек. Той в никакъв случай до момента не е бил представян във филм, без значение дали в киното или по малкия екран ", сподели на конференцията Пабло Лараин, прочут със своите биографични филми за Джаки Кенеди ( " Джаки " с Натали Портман) и принцеса Даяна ( " Спенсър " с Кристен Стюарт).

Режисьорът, който е съавтор на сюжета, избира да опише историята на диктатора като ужасяваща черно-бяла ирония.

“Смесица от фарс и ирония евентуално беше единственото решение. Избягвайки сатирата, рискувахме да изпаднем във форма на съпричастност, а това беше недопустимо ", добавя режисьорът. 

Запитан за избора си да показа Пиночет в облика на върколак, Лараин обоснова решението, отбелязвайки, че диктаторът " в никакъв случай не се е сблъсквал с правораздаването ". " Той живя и умря на независимост, като в същото време беше богат. Тази безотговорност отприщи пъкъла в него ", добави режисьорът.

По време на режима на Пиночет хиляди негови съперници са екзекутирани, а други са хвърлени в пандиза и измъчвани. Диктаторът, който умира през декември 2006 година на 91-годишна възраст, в никакъв случай не е наказан за отговорността си за закононарушенията.

Подкрепян мълчешком от Съединени американски щати, които го считат за опора против комунизма в Южна Америка, той е съдружник и на Маргарет Тачър против Аржентина по време на Фолклендската война през 80-те години.

" Чудесно е, че Нетфликс финансира самоуверен и неповторим филм като този ", сподели Пабло Лараин на фона на рецензиите от поддръжници на историческата стачка на актьорите и сценаристите в Холивуд, на които е обект стрийминг платформата. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР