Чили, където са инсталирани някои от най-усъвършенстваните телескопи в света,

...
Чили, където са инсталирани някои от най-усъвършенстваните телескопи в света,
Коментари Харесай

Пълно слънчево затъмнение ще се наблюдава над Чили

Чили, където са конфигурирани някои от най-усъвършенстваните телескопи в света, ще стане очевидец на цялостно слънчево затъмнение. То ще може да се следи също в Тихоокеанския район и Аржентина.
Български учени ще снимат в Чили цялостно слънчево затъмнение Групата ни наброява 8 индивида
Чилийската фондация по астрономия оповести, че феноменът ще стартира в 17 ч. и 1 мин. по Гринуич в Тихия океан, като линията на цялостното слънчево затъмнение ще доближи чилийския бряг в 20 ч. и 38 мин. по Гринуич, а по-късно ще прекоси южната част на Аржентина.

В Чили, където са конфигурирани близо 45 % от обсерваториите на планетата, се чака за събитието да се съберат към 300 000 туристи, учени, фенове на слънчевите затъмнения и любопитни, до момента в който метеоролозите предвиждат ясно небе, уточнават Агенция Франс Прес и Българска телеграфна агенция.

" Става въпрос за историческо събитие в района ", увери Каталина Ернандес от организацията за астротуризъм в селището Викуня, на 450 км северно от столицата Сантяго и покрай долината Елки, където се намира обсерваторията Мамалука, считана за пионер в астротуризма в Чили.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР