Чифтдънки Levi`sот 1880 г. бяха продадени натъргв малко градче в

...
Чифтдънки Levi`sот 1880 г. бяха продадени натъргв малко градче в
Коментари Харесай

Дънки Levi`s от 1880 година бяха продадени за 87 000 долара

Чифтдънки Levi`sот 1880 година бяха продадени натъргв малко градче в Ню Мексико за повече от 87 000 $, заяви CNN.

Дънките,намерени в изоставена мина, са купени от 23-годишния Кайл Хаутнър и Зип Стивънсън, деец на пазара на ретро деним.

Стивънсън чува за първи път за дънките „ преди към пет години, когато са открити за първи път “ от Майкъл Харис, който „ е търсил минимум 50 изоставени мини в продължение на пет години и не е намерил чифт със същото качество “, съгласно на Стивънсън.

 Снимка: Twitter

Съществуват единствено няколко сходни чифта, само че те се съхраняват в музеи и са прекомерно деликатни за носене.

Този чифт обаче „ са изненадващо издръжливи, тъй че несъмнено могат да се носят “, сподели Стивънсън пред CNN.

„ Лесно мога да си показва Джони Деп или Джейсън Момоа да ги носят “, сподели той.

Търгът се организира в Durango Vintage Festivus в покрайнините на дребното градче Ацтек.Четиридневният фестивал се провежда от специалиста по винтидж деним Брит Ийтън, който разказва намирането на продукти като този като " цялостно пристрастяване ".

„ Знаех, че тези дънки ще бъдат огромно прелъщение. Занимавам се с този бизнес от четвърт век и междинните винтидж дънки костват към 100 $. Така че да намериш чифт толкоз скъп е късмет един път в живота “, сподели той.

Итън сподели, че в началото не е възнамерявал да продаде дънките, заради което ги е предложил на тази " голяма " цена.Но като се има поради тяхната необичайност, сподели той, " не е изненада ", че са били продадени на търг.

Макар и емблематични за американския Запад, дънките свидетелстват и за мрачен епизод от историята на страната.Вътрешен джоб е отпечатан с фразата „ Единственият тип, създаден от бял труд “.

 Снимка: Twitter

Wall Street Journal цитира представител на Levi`s, който изясни, че компанията е употребила този девиз след въвеждането на Закона за изключване на Китай през 1882 година, който не разрешава на китайски служащи да влизат в Съединени американски щати.WSJ заяви, че Levi`s е изоставил както тази политика, по този начин и лозунга през 1890 г.Актът е анулиран през 1943 година

„ Бихме обмислили да ги предложим за продажба на извънредно заинтригуван частен покупател “, сподели той, само че добави, че притежателите биха предпочели да бъдат закупени и изложени в музей „ като Смитсониън или Метрополитънския музей на изкуствата “.

Засега те се съхраняват в сейф покрай магазина Denim Doctors на Stevenson в Лос Анджелис и са налични за гледане след спогодба.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР