Чие име изплува в изчезналата“ пътна карта, подписана с Газпром? В

...
Чие име изплува в "изчезналата" пътна карта, подписана с Газпром?

Снимка: BIRD

Коментари Харесай

Чие име изплува в „изчезналата“ пътна карта, подписана с Газпром?

Чие име изплува в „ изчезналата “ пътна карта, подписана с Газпром?

В документите, оповестени от хакерската група Bg Elvеs се откирва името на съветския олигарх. Дмитрий Пумпянски. Той е притежател на ТМК, която строи газопровода.

Неговата компания е обвързвана с  офшорката, ръководеща финансирането на Турски Поток

Връзката се открива както през съветския, по този начин и през българския указател.

Българската връзка е „ Синтера Инвестмънт Систем “ ЕООД, чието предходно име е “Синара БГ ”. След като беше глобен от Съединени американски щати през 2022 година, Пумпянский заличи собствеността си в съветската “Синара ”

Пумпянски беше глобен от Англия и Европейски Съюз във връзка със почналата съветска инвазия в Украйна

Една от аргументите за наложените против него и имуществото му наказания е негова среща с президента Владимир Путин и други 36 предприемачи, на която те разискват какви да бъдат съветските дейности против западните ограничавания. Фактът, че е бил поканен да участва на тази среща, демонстрира, че “той е член на най-близкото обграждане на президента “, акцентира Европейската комисия.

По-късно една от яхтите му бе конфискувана, а по-късно и продадена на търг.

Суперяхтата е дело на дизайнера Алберто Пинто и е издигната в Турция през 2013 година Тя разполага с шест палуби, два огромни плувни басейна, 3D киносалон, фитнес зала, джакузи и изцяло оборудван спа център.

„ С първокласния си интериор, големия набор от уреди на борда и висококвалифицирания и професионален екипаж, първокласната почивка на борда на Axioma не дава обещание да бъде нищо друго, с изключение на впечатляваща “, се споделя в обявата за търга.

72,5-метровата „ Axioma “, както се назовава суперяхтата, беше иззета от милиардера през март тази година, откакто името му попадна в описите на Европейски Съюз и Англия със глобени съветски жители.

Това е първата суперяхта, която се продава на обществен търг, откогато съветската инвазия в Украйна и последвалите санции против Москва накараха управляващите в разнообразни страни да изземат първокласни лодки на съветски олигарси в пристанища по целия свят.

Източник: BIRD
Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР