ЧЕЗ вече е собственост на Еврохолд България, сделката на стойност

...
ЧЕЗ вече е собственост на Еврохолд България, сделката на стойност
Коментари Харесай

Финал: ЧЕЗ вече е на Еврохолд. Ще има ли нови шефове?

ЧЕЗ към този момент е благосъстоятелност на " Еврохолд България ", договорката на стойност 335 милиона евро е финализирана, оповестиха от  компанията. Та се реализира чрез Electric Company (EEEC), която е 100% благосъстоятелност на " Еврохолд ".

Холдингът придобива също по този начин компанията за IT услуги ЧЕЗ ИКТ България, фотоволтаичния парк " Фри енерджи проджект Орешец ", сдружението за произвеждане на електричество от биомаса - " Бара груп ", както и ЧЕЗ България, която координира и ръководи активността на всички сдружения на ЧЕЗ в България.

" Придобиването на активите на " ЧЕЗ груп " в България ще обезпечи на нашите клиенти и вложители по-голяма непоклатимост и предвидимост във всички аспекти, като също по този начин ще сътвори евентуални синергии и спомагателни удобни благоприятни условия. Отвъд корпоративното тази договорка подсигурява приток от над 500 млн. евро в българската стопанска система, в случай че пресметнем общата стойност на транзакцията, включително цената, идното наложително търгово предложение към миноритарните акционери в две от добитите компании и капиталовата стратегия на ЧЕЗ в България. Това придобиване е извънредно значимо освен за нашата компания, само че и за бизнеса в България като цяло, защото ще потвърди, че ние сполучливо можем да ръководим огромна и разрастваща се на районно равнище корпорация, която е със седалище в София ", разяснява, представен от компанията Асен Христов, ръководител на надзорния съвет.

" Еврохолд " ще резервира огромна част от мениджърския екип на " ЧЕЗ България ", с цел да запази насъбрания опит през годините, само че в това време ще предложения в борда и външни специалисти, всеки от които има над 25 години опит в бранша на водещи позиции в енергийни компании от Източна Европа.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР