„ЧЕЗ Трейд“ съдейства на „Нестле България“ да постига екологичните си

...
„ЧЕЗ Трейд“ съдейства на „Нестле България“ да постига екологичните си
Коментари Харесай

„ЧЕЗ Трейд“ съдейства на „Нестле България“ да постига екологичните си цели

„ ЧЕЗ Трейд “ спомага на „ Нестле България “ да реализира екологичните си цели, осигурявайки 5 000 МВтч. зелена електрическа енергия през 2019 година Благодарение на съдействието сред двете компании в региона на продажбите на електрическа енергия „ Нестле България “ понижи въглеродните излъчвания от активността си с 6 500 тона.

„ Това е партньорство сред двама водачи в своите браншове, което носи изгоди освен за българското общество, само че и за екологичното бъдеще на света. За ЧЕЗ Трейд е чест, че оказва помощ на „ Нестле България “ да реализира своите цели за стабилно развиване “, сподели Кръстю Икономов, Директор корпоративни продажби и планове в „ ЧЕЗ Трейд България “ ЕАД, по време на връчването на зеления документ на Петър Стоилов, изпълнителен шеф и Йордан Нешев, началник на „ Здравословни и безвредни условия на труд “ в Нестле България. Дългосрочният ангажимент на компанията на глобано равнище е реализиране на нулеви чисти излъчвания на парникови газове до 2050 година Това е част от най-амбициозната цел на Парижкото съглашение – ограничението на световното повишение на температурата до 1,50 С.

Сертификатът се базира на Гаранции за генезис, издадени от Агенцията за стабилно енергийно развиване. Той подсигурява, че 5 000 МВтч. електрическа сила, употребена от „ Нестле България “ ЕАД, е 100% създадена от възобновими източници.

Нараства броят на фирмите, искащи да купуват зелена сила. По-рано тази година ЧЕЗ Трейд връчи документ на най-големия дилър на Toyota в България, на българските сдружения на белгийската банково-застрахователна група КВС Груп, на „ ПроКредит Банк (България) “ ЕАД, на русенската печатница „ Дунав прес “ и други

" ЧЕЗ Трейд България " ЕАД е един от водещите снабдители на електрическа енергия за промишлеността и бизнеса. Дружеството има 15 години опит на свободния пазар, като е доставило 27 тераватчаса електрическа енергия и е осъществила продажби на стойност 2,5 милиарда лв.. NESTLE е най-голямата компания за храни и питиета в света. Притежава повече от 2000 марки – от световни икони като MAGGI®, NESPRESSO® и NESCAFÉ®, до местни любимци като Мура®, LZ® и Житен Дар®. Вече 25 години Нестле България АД е стратегически вложител, благонадежден шеф, приближен сътрудник и социално-отговорна компания, която поддържа значими публични дела.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР