ЧЕЗ Разпределение извършва регулярни проверки и анализи на броя прекъсвания

...
ЧЕЗ Разпределение извършва регулярни проверки и анализи на броя прекъсвания
Коментари Харесай

ЧЕЗ: Токът в Казичене спира заради аварии в не наши съоръжения

ЧЕЗ Разпределение прави регулярни инспекции и разбори на броя спирания на електрозахранването и аргументите за тях в Казичене. Увеличение на броя спирания са регистрирани през последния един месец.

Смущенията се дължат на повреди в непознати уреди, които не са благосъстоятелност на сдружението, на зачестилите стихии, които задействат отбраните по мрежата, както и на следващи дейности на ЧЕЗ Разпределение в резултат на тези събития. Компанията към този момент прави обход и оглед на всички непознати уреди и изготвя наставления на притежателите, като при несъблюдение на предписанията в инструкции период - до края на месец август - сдружението ще бъде насила да изключи от мрежата нередовните уреди.

Вчера Комисияра за енергийно и водно контролиране (КЕВР) предприе инспекция по отношение на жалбите на клиенти от Казичене, а също и от Кривина. Регулаторът изиска от ЕРП-то пояснения за аргументите за честите спирания на зареждането, както и да му бъдат предоставени всички тъжби, постъпили в енергийната компания.

ЧЕЗ Разпределение организира ексклузивен обход по електропроводите, които зареждат Казичене, снимане с термовизионна камера и ултразвуков детектор на всички уреди, и в профил установените забележки. Извършено е и кастрене по мрежата, инсталирани са автоматизирани уреди, за доста по-бързото локализиране на поредени сектори и въстановяване на електрозахранването на клиентите. Предстои профилактика на трафопостовете.

През 2017 и 2018 година в региона са вложени 270 000 лева, сменени са 90 изолатора, 160 кг. проводници и 3 стълба, инсталирани са отдалечено управляеми апарати. Предстои въвеждане в употреба на нов трафопост в с. Кривина, на стойност 142 хиляди лева

ЧЕЗ Разпределение поддържа мрежата, която зарежда Казичeне, в положително техническо положение. Компанията ще продължи да подхваща ограничения, с цел да сведе до най-малко спиранията на електрозахранването поради трети страни.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР