ЧЕЗ Разпределение България отвори вратите на новия модерен Технически учебен

...
ЧЕЗ Разпределение България отвори вратите на новия модерен Технически учебен
Коментари Харесай

Техническият учебен център на ЧЕЗ отвори врати за ученици

ЧЕЗ Разпределение България отвори вратите на новия съвременен Технически образователен център за посещаване на възпитаници от две професионални гимназии от София и Плевен. Компанията посрещна паралелките с дуална форма на образование от 8-ми и 10-клас, компетентност „ Електрообзавеждане на производството “, специалност „ Електротехник “.
Техническият образователен център на ЧЕЗ Разпределение беше построен през 2017 година и се състои от особено оборудвани образователни зали и полигон - смален макет на електроразпределителната мрежа с цялостна симулация на всички уреди – стълбове, електропроводи, електромерни табла и други Участниците в срещата, която се състоя преди Коледа, имаха опция да прегледат всички уреди и да се срещнат детайлно с електроразпределителната мрежа.

„ Стараем се да предизвикаме интерес към специалността на електротехника у младежите, да създадем благоприятни условия за професионално ориентиране и да покажем на учениците, че секторът се нуждае от експерти “, сподели Крум Гледжарски, началник „ Управление на качеството “ в ЧЕЗ Разпределение България.

Компанията е в подготвеност за съдействие с всички професионални образователни заведения, които имат интерес за визити или осъществяване на образования в Техническия образователен център.

По време на визитата на учениците в центъра, на посетители бяха поканени и учители и шефове на професионални гимназии от София, с които ЧЕЗ има дългогодишно партньорство – ПГТЕ „ Х.Форд “, ПГМЕ „ Н.Й.Вапцаров “ и ПГТ „ Макгахан “. Сред гостите бе и екипът на план „ Швейцарска поддръжка за въвеждане на правилата в дуалното образование в българското обучение “ – ДОМИНО. В началото на идната година ЧЕЗ Разпределение ще провежда и посещаване на образователния център за всички сътрудници по плана.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР