Четвъртото за годината заседание на Областната комисия за борба с

...
Четвъртото за годината заседание на Областната комисия за борба с
Коментари Харесай

Идва ли краят на грипната епидемия във Варна

Четвъртото за годината съвещание на Областната комисия за битка с грипа ще се организира в 14.00 часа в РЗИ-Варна. На него ще стане ясно дали ще бъде продължен срокът на противоепидемичните ограничения или ще бъде разгласен завършек на грипната зараза в региона.

До през днешния ден са в действие няколко противоепидемичните ограничения, измежду които преустановяване на плановия банкет и плановите интервенции в лечебните заведения, възбрана за свижданията в лечебните заведения и непровеждане на детските и женски съвещания, както и на профилактичните имунизации и реимунизации.

Стриктно да се организира утринен медицински филтър за недопускане на болни деца в детските заведения. Да се съблюдава непоколебим противоепидемичен режим. Да не се позволява събиране на групи и осъществяване на общи мероприятия в детските заведения. Да не се организират мероприятия с всеобщ темперамент на територията на региона до 4 февруари в това число, са останалите ограничения против епидемията от грип.

До 4 февруари в това число е грипната почивка за учениците във Варненска област. Те обаче ще се завърнат в класните стаи на 6 февруари, сряда, защото 5 февруари е междусрочна почивка.

С оглед предприемане на ограничения за предварителна защита на заболеваемостта, родители на възпитаници, които на 5 февруари ще се включат в провеждането на отсрочените действия от календара на МОН, да подсигурят за децата си, с изключение на нужните материали за работа, още и самостоятелни персонални защитни маски за лице и антисептични кърпички, приканиха от Регионално ръководство на образованието. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР