Четвърто денонощие гасят пожар в кюстендилското село Чуденци. Участва и

...
Четвърто денонощие гасят пожар в кюстендилското село Чуденци. Участва и
Коментари Харесай

Четвърто денонощие гасят пожар в кюстендилското село Чуденци

Четвърто денонощие гасят пожар в кюстендилското село Чуденци. Участва и тежка техника - булдозер, с цел да направи просеки, предава. Очаква се пожарът да бъде овладян изцяло довечера.

Засегнати са горски масиви, изгорели са и над 10 необитаеми къщи и спомагателни постройки в селото. В петък пожарът мина на територията на Сърбия. Там към този момент е угасен изцяло, сподели през днешния ден след обяд кметът на Чуденци Кирил Георгиев:

" Овладява се. Все още не е завършил, само че се овладява пожара. Има необитаеми къщи изгоряли много. В Чуденци, с изключение на къщи, горят и гори. Екипи от горкото стопанство докараха булдозери, работят хората, с цел да може да се спре да не се популяризира повече, тъй като има заплаха да отиде в едно друго село - Режинци, в Ломница можеше да слезне ".

Четири пожара за седмица станаха и в землището на село Ломница, близо до Чуденци. Обхванати са към 500 декара. 200 декара от тях са в гора. Изгорели са и 8 необитаеми къщи и 10 селскостопански постройки. Там обстановката към този момент е спокойна: " В Ломница е умерено за момента ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР