Четвърти ден продължава блокадата на главния път Сливен-Ямбол в района

...
Четвърти ден продължава блокадата на главния път Сливен-Ямбол в района
Коментари Харесай

Започват проверки за прасета в задния двор, блокадите на пътища продължават

Четвърти ден продължава блокадата на основния път Сливен-Ямбол в региона на село Крушаре. Протестът е против условието да бъдат убити домашните свине поради африканската чума по свинете. 

Около 30 души в стачкуват на моста на село Крушаре. Те не позволяват преминаващите коли, а стопаните от селото стигат до градините си по черните пътища, заяви БНР. 

Протестиращите не оспорват съществуването на чума по свинете, само че акцентират, че в Сливен няма установено огнище на болестта.

Обходният път е през селата Камен, Жельо челник и Кабиле. Пътуващите по Автомагистрала “Тракия “ от Бургас могат да преминат през село Зимница и “Петолъчката “, а тези които идват от София през Нова Загора. 

От през днешния ден чиновниците на Агенцията по сигурност на храните стартират инспекции в персоналните стопанства на хората в 20-километровата надзорна зона. Целта е да се откри дали стопаните са умъртвили непринудено домашните си свине.

Срокът за това изтече в петък. В Пловдивска област първо ще се ревизират селата към Индустриалната зона на Раковски, Стряма и Белозем, прецизира Българска национална телевизия. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР