Четвърти ден близо 1500 туристи са блокирани на гръцкия остров

...
Четвърти ден близо 1500 туристи са блокирани на гръцкия остров
Коментари Харесай

Близо 1500 туристи продължават да са блокирани на остров Самотраки в Гърция

Четвърти ден близо 1500 туристи са блокирани на гръцкия остров Самотраки. Заради мощния вятър и бурното море през последните дни ферибот не можеше да доближи острова, където почиват и доста българи. Днес се чака ферибот да транспорти първите туристи до гръцкия град Александруполис.

Последните уверения на гръцките управляващи са, че казусът ще бъде решен. Към Самотраки би трябвало да потегли огромен ферибот с потенциал 600 души и 75 автомобила.

Ако времето разрешава, каквито са прогнозите, ще бъдат направени оптимално доста курсове.

На Самотраки сега се намират 1500 индивида, най-вече от Румъния, както и от България, Франция, Англия, Италия и Сърбия. Вчера локалните управляващи им осигуриха безвъзмездни нощувки и храна.

Продължава да се предлага безвъзмездна храна. Списъкът на заведенията, които я обезпечават, може да бъде забелязан на уеб страницата на Министерство на външните работи.

На пристанището на Александруполис през вчерашния ден можеха да бъдат видени туристи най-вече от Гърция, които с дни нощуваха на пристанището, очаквайки превоз до острова.
 Свидетелски роман на българи, блокирани на остров Самотраки Свидетелски роман на българи, блокирани на остров Самотраки
Трето денонощие стотици туристи, измежду които и доста българи, остават блокирани на гръцкия остров Самотраки. Заради мощния вятър и бурното море ферибот...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР