Четката за зъби е един от най-ключовите елемент за поддържане

...
Четката за зъби е един от най-ключовите елемент за поддържане
Коментари Харесай

Никога не правете това с четката за зъби

Четката за зъби е един от най-ключовите детайл за поддържане на хигиената на устната празнина, а с това и предотвратяването на бъдещи здравословни проблеми.

В устрема си да се отървете от всички бактерии, които се натрупват, доста хора са привикнали да дезинфекцират четка за зъби. Според експертите обаче би трябвало да се внимава. Те предлагат нещо напълно друго, написа zdrave.to.

Четката за зъби не се нуждае от в допълнение измиване със специфични артикули всеки ден. Всъщност почистването с оцет, дезинфектант или различен препарат е даже противопоказно. С това всекидневно миене влакната се захабяват и към този момент не отстраняват вярно плаката.

Ако в действителност желаете да изчистите четката за зъби вярно, би трябвало да я поставите в антибактериална вода за уста за 15 минути.

Най-добре е да я сменяте постоянно: нова четка за зъби или нова глава на електрическата четка би трябвало да се употребява не повече от три месеца. Трябва също по този начин да изплакнете четката щедро в топла вода преди и след миене на зъбите.

Когато не се употребява, най-добре е да съхранявате четката наобратно в кутия за четки за зъби, само че не и до момента в който влакната към момента са мокри - това е идеалната среда за размножаване на микроби.

За разлика от четка за зъби, кутията за четка за зъби би трябвало да се мие и дезинфекцира постоянно. Защото там нечистотия и варовик бързо се заселват, а с тях и микроби.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР