Четирите украински области, които РУсия обяви за анексирани миналия месец, са

...
Четирите украински области, които РУсия обяви за анексирани миналия месец, са
Коментари Харесай

Русия предупреди, че анексираните украински територии са под нейна ядрена защита

Четирите украински области, които РУсия разгласи за анексирани предишния месец, са под отбраната на нейния нуклеарен боеприпас, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. Агенцията отбелязва, че Кремъл е направил това изказване в миг на нараснало напрежение и на фона на предстоящото осъществяване на учения за инспекция на бойната подготвеност на нуклеарните сили от страна както на НАТО, по този начин и от Русия. " Всички тези територии са неотменими елементи от Руската федерация и те са добре предпазени. Тяхната сигурност се обезпечава на същото равнище, както за останалата част от територията на Русия. " Така отговори Дмитрий Песков, прессекретар на съветския президент, на въпрос дали тези райони са под съветска отбрана. Миналия месец Путин предизвести, че Москва е подготвена да използва нуклеарни оръжия, в случай че това е належащо за защитата на " териториалната целокупност " на Русия. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели на 6 октомври, че тази опасност е доближила света " до Армагедон " повече от когато и да било след Кубинската рецесия от 1962 година, когато мнозина са се страхували, че може би следва експлоадирането на нуклеарна война, отбелязва Ройтерс.

Междувременно Кремъл отхвърли през днешния ден съветските въоръжени сили да са употребявали ирански безпилотни летателни апарати при набези в Украйна, съобщи Ройтерс. Украинските водачи упрекнаха Русия, че е използвала ирански дронове камикадзе " Шахед-136 ", които се взривяват при удар, при офанзиви против Киев. Няколко фотоси, оповестени в обществени мрежи, демонстрират безпилотни летателни апарати, сходни по форма на иранския модел, които са били употребявани при вчерашното нахлуване в украинската столица.

Попитан дали Русия прибягва до ирански безпилотни апарати във военната си акция в Украйна, представителят Дмитрий Песков отговори, че не разполага с такава информация. " Използва се съветско съоръжение с съветска номенклатура ", сподели той и добави, че " всички спомагателни въпроси би трябвало да бъдат ориентирани към министерството на защитата ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР