Четирите страни ще могат да използват средствата, така че да

...
Четирите страни ще могат да използват средствата, така че да
Коментари Харесай

ЕК дава на България, Чехия, Полша и Румъния още €65 млн. евро за украинските бежанци

Четирите страни ще могат да употребяват средствата, тъй че да се подкрепи прехвърлянето на помощта за търсещите краткотрайна протекция от груповото подслоняване към наемането на частни жилища. Целта е те да бъдат подкрепени по време на преходния интервал, редом с езиково и професионално образование, както и с достъп до обществени и здравни услуги, прецизира кореспондентът на БНР в Брюксел.

В известието на Европейска комисия се прибавя, че Европейски Съюз одобри над 4,1 милиона украинци, избягали след нахлуването на Русия в тяхната страна.

Агенциите на страните членки, Неправителствени организации и интернационалните организации могат да стартират използването на плановете си още от през днешния ден, прецизират от Комисията.

Мнозинството от жителите на Европейски Съюз поддържа приемането на украинските бежанци и даването на помощ за Киев, демонстрира изследване на " Евробарометър ", показано през днешния ден от Европейската комисия.

Наблюдава се необятна поддръжка за ограниченията отбрана на потребителите и сдруженията от нестабилните цени на силата, както и за дейности за поощряване на енергийната сигурност и прехода към чиста стопанска система. Според 86 на 100 е значимо, че са подхванати европейски дейности за ограничение на непосредственото влияние от възходящите цени на силата върху потребителите и предприятията. Над 80 на 100 са задоволени от намаляването на комерсиалната взаимозависимост от Русия и Китай, добавя Българска телеграфна агенция.

Според 75 на 100 Европейски Съюз би трябвало да финансира взаимни планове в региона на защитата за създаване на стратегически качества и технологии. Според 71 на 100 Европейски Съюз би трябвало да продължи поддръжката за Украйна. За 86 на 100 Европейски Съюз би трябвало да продължи да изпраща филантропична помощ на хората, наранени от войната, 77 на 100 са съгласни Европейски Съюз да приема бягащите от военни дейности, както и да постанова стопански наказания против Русия. Почти две трети от европейците, надлежно 67 и 65 на 100, са на мнение, че Европейски Съюз следва да поддържа пътя на Украйна към Европейски Съюз и включването й в единния пазар. За 65 на 100 финансовата и икономическата поддръжка за Украйна би трябвало да продължи, а 57 на 100 желаят Европейски Съюз да подкрепи пазаруването и доставката на военно съоръжение и образованието на украинските сили.

Уточнява се, че изследването е осъществено през август. Насърчително е да забележим, че съпричастността на европейците остава висока, отбелязва във връзка данните за поддръжката за украинските бежанци еврокомисарят по нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта Илиана Иванова, представена в известието.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР