Четиринадесетдневната заболеваемост от COVID-19 в община Ловеч достигна 756 на

...
Четиринадесетдневната заболеваемост от COVID-19 в община Ловеч достигна 756 на
Коментари Харесай

Заболеваемостта от COVID-19 в община Ловеч достигна 756 на 100 хиляди население

Четиринадесетдневната заболеваемост от COVID-19 в община Ловеч доближи 756 на 100 хиляди население. Това е съобщила доктор Росица Милчева, изпълняваща длъжността шеф на Регионалната здравна ревизия в Ловеч по време на съвещание на Общинския действен щаб за предварителна защита и ограничение на разпространяването на ковид, осведомят от Общината.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29729
" Новооткритите заболели нарастват всеки изминат ден. Влязохме в петата вълна на пандемията, без да сме излизали от четвъртата ", е показала Милчева.

Тя е добавила, че е увеличено работното време на имунизационните кабинети, като в Медицинския център в Ловеч е оголен и втори кабинет. Няма огромен интерес към педиатричните ваксини, единствено трима родители са записали своите деца.

В общината има два карантинирани класа заради болести на деца - в Природо-математическа гимназия и ПЕГ " Екзарх Йосиф Първи ", както и група в детска ясла " Мечо Пух ", е съобщил началникът на Регионалното ръководство на образованието Еленко Начев.

Той е споделил още, че в понеделник са осъществени към 9200 теста в четири общини - Ловеч, Луковит, Троян и Априлци, от през днешния ден към тази група са се включили Тетевен и Угърчин. Само в Летница и Ябланица заболеваемостта е под 250 на 100 хиляди население. В община Ловеч за двата дни от седмицата има четири позитивни теста, като три са доказани. Осигурени са проби за учениците за 17 и 24 януари, те са раздадени по учебни заведения.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29729  Рекордни над 74 000 новозаразени с ковид в Турция Рекордни над 74 000 новозаразени с ковид в Турция  Болсонаро сътвори комитет за битка с ковид измежду индианското население Болсонаро сътвори комитет за битка с ковид измежду индианското население  Индонезия стартира акция за бустерни дози ваксина против COVID-19 Индонезия стартира акция за бустерни дози ваксина против COVID-19
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР