Четиримата български таекуондисти, които ще вземат участие на Световното първенство

...
Четиримата български таекуондисти, които ще вземат участие на Световното първенство
Коментари Харесай

Силно представяне за българските таекуондисти на турнир в Румъния преди Световното

Четиримата български таекуондисти, които ще вземат присъединяване на Световното състезание за мъже и дами в Мексико след седмица, се показаха чудесно на един от най-старите интернационалните шампионати Dracula Open G2 в Румъния.

Калоян Бинев завоюва пет поредни победи в категория до 74 кг и сграбчи изрично златния орден. Бинев надви над представители на Гърция, Турция, Молдова и Съединени американски щати, с цел да се изправи на финала против таеуондист от Испания. Българинът бе непогрешим и в двата рунда и се качи на най-високото място на почетната стълбичка. Той бе избран и за най-хубав играч на шампионата при мъжете. Митко Джорджев в категория до 68 кг също бе в отлична серия, само че на финала неговият съперник го изрита непозволено, което не бе видяно от реферите и Джорджев взе сребърен орден.

При дамите българката Селен Гюндюз в категория до 49 кг завоюва златен орден откакто записа четири безапелационни победи. На финала тя се изправи против представителка на Съединени американски щати. И в двата рунда българката игра чудесно, изключително във втория, където записа безапелационна победа с 6:0 точки. Гюндюз бе избрана за най-хубава състезателка при дамите. Другата националка в същата категория Николет Костова игра мощно и се класира на трето място.

Състезателите, които са част от националния тим Митко Джорджев и Николет Костова са представители на Търговска колегия Гладиатор от гр. Дупница с персонален треньор Христо Михалчев, Калоян Бинев показва Търговска колегия Сунг Ри от Ботевград с персонален треньор Владимир Далаклиев, а Селен Гюндюз е с треньор Чагри Кизил.

В класирането при мъжете България зае първо място, а в генералното нареждане българските таекуондисти се класираха на трето място.

Треньорът Фарзад Золхадри бе избран за номер 1 на шампионата Dracula Open 2022.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР