Четирима заподозрени стрелци бяха арестувани и поставени в предварителен арест

...
Четирима заподозрени стрелци бяха арестувани и поставени в предварителен арест
Коментари Харесай

Какво знаем за заподозрените за атентата в Русия

Четирима обвинени стрелци бяха задържани и сложени в прелиминарен арест за нападението в петък в концертната зала " Крокус Сити " край Москва, при което починаха минимум 137 души.

Всички са разпознати от съветски медии като жители на Таджикистан. Всички имаха забележими пострадвания, когато се явиха в московския съд в неделя. Кремъл отхвърли коментар в понеделник на въпрос дали са били изтезавани.

ИА Ройтерс направиха къса информация за всеки от подсъдимите.

МУХАМЕДСОБИР ФАЙЗОВ
19-годишният Файзов е най-младият от арестуваните. Руските медии съпбщиха, че той е работил като бръснар в град североизточно от Москва.
В събота няколко канала в Telegram разгласиха видео, показващо по какъв начин той е разпитван, до момента в който лежи на болнично легло. Снимки, публикувани онлайн в неделя, демонстрират Файзов без едно от очите му. Той беше откаран в съда в инвалидна количка, а съвещанието беше закрито за публицисти, за разлика от тези за другите трима обвинени. Той беше сниман седнал в инвалидната количка с отпусната обратно глава и затворени очи.

ДАЛЕРДЖОН МИРЗОЕВ
Мирзоев е на 32 години и има четири деца.
Във видеозапис от разпита си той сподели посредством преводач, че живее " в хостел покрай автомагистралата " с различен мъж, Мухамад, и че 10-12 дни по-рано са купили кола " за работа " от някой си Абдуло. Не е забелязан да приказва за офанзивата.
Мирзоев понякога е летял от Москва до Таджикистан и назад, съгласно изтекли данни за въздушен превоз. През 2011 година той е преследван за нарушение на имиграционните правила, съгласно правосъдна база данни.
Снимки от правосъдната зала го демонстрират с порязвания и тежки натъртвания по лицето.

ШАМСИДИН ФАРИДУНИ
25-годишният Фаридуни сподели във видеозапис от разпит, оповестен в обществените медии, че е дошъл от Турция на 4 март. На записа вижда по какъв начин той трепери, до момента в който го разпитват край пътя, с ръце, вързани на гърба. Той споделя, че е " стрелял по хора " в Crocus City Hall " за пари ", като му е били препоръчани 500 000 рубли от лице, което не е разпознал.
Снимка, оповестена по-късно от Grey Zone, канал в Telegram, който е непосредствен до наемническата група Вагнер, демонстрира Фаридуни, прострян на пода с панталони, навити до коленете, и някой, който стои на краката му.
Когато се яви в съда в неделя, Фаридуни имаше огромна синина от лявата страна на лицето си.

САЙДАКРАМИ РАЧАБАЛИЗОДА
30-годишният Рачабализода е обичай и измъчван в поредност от видеоклипове, оповестени от Grey Zone. В един клип мъж в камуфлажна униформа отрязва част от дясното му ухо и го пъха в устата на обвинения. „ Сега ти остава едно ухо “, споделя глас в друго видео, в което Рачабализода е разпитван. В неделя той се яви в съда с огромна превръзка към дясното ухо и със синини и налепнала кръв по лицето.
През 2018 година Рачабализода е преследван и санкциониран с 2500 рубли за нарушаване на имиграционните правила, съгласно правосъдна база данни.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР