Четирима възрастни хора - обитатели на старчески дом във Варна,

...
Четирима възрастни хора - обитатели на старчески дом във Варна,
Коментари Харесай

Четирима души загинаха при нов пожар в старчески дом във Варна

Четирима възрастни хора - жители на старешки дом във Варна, са починали при пожар тази нощ. Пети човек е откаран в болница, като има заплаха за живота му.

В 2:59 ч. тази нощ е подаден сигнал за пожар в дома за възрастни хора " Свети Георги ". На място са били изпратени 5 противопожарни екипа, с общо 18 огнеборци. Установено е, че гори една от стаите на дома. Жертвите двама мъже на по 73 година, един мъж на 70 и една жена на 88 година

Началникът на първа районна работа във Варна - гл. контрольор Петя Кюпова, заяви, че са били евакуирани 20-ина трудноподвижни възрастни хора. Иззети са записите от охранителните камери, с цел да се откри какво тъкмо се е случило.

През юли 2021 година в същия старешки дом след пожар починаха четирима души . През ноември пък, при пожар в сходен дом, само че в село Рояк, Варненско, починаха други девет възрастни.

Преди няколко дни прокуратурата, която стартира инспекция на старческите домове след пожарите, излезе със известие, че са открити множество нарушения в домове за възрастни хора във Варна. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР