Четирима от общо 11-те роми, нападнали деца в Асенoвград, остават

...
Четирима от общо 11-те роми, нападнали деца в Асенoвград, остават
Коментари Харесай

В ареста останаха четирима от общо 11 роми, нападнали деца в Асенoвград

Четирима от общо 11-те роми, нападнали деца в Асенoвград, остават в ареста. Останалите да бъдат освободени против парична гаранция от 3 000 лв., постанови Районния съд в града. Ромите, които остават с мярка „ Задържане под стража “, са с обвиняване за безчинство и нанасяне на междинна телесна щета. Това са Васил Иванов, Стефан Димитров, Емрал Емралов и Абдраман Абдраманов.
Решението бе взето от магистратите през днешния ден, по време на разпоредителното съвещание по делото за абсурда, разразил се край язовир „ 40-те извора” и по-късно прераснал в пердах. Въпреки настояванията на юристите на подсъдимите да бъдат наложени по-леки ограничения, съдът отхвърли с претекст, че четиримата са с обвиняване не за едно, а за няколко тежки умишлени закононарушения. Аргумент за наложената мярка е и това, че съществува действителна заплаха ромите да се укрият или да извършат друго действие. За останалите съдията взе под внимание чистото правосъдно минало и по-леките прегрешения, от които не е налице висока степен на социална заплаха. Затова те бяха освободени против парична гаранция.
В началото на съвещанието част от бранителите на упрекнатите желаеха наново прекъсване на производството и връщането му за поправяне на процесуални нарушавания в документите, само че магистратите отхвърлиха настояването им. Други предложиха въпросът да се реши посредством съглашение сред страните, само че и това не бе признато. Едно от потърпевшите деца – Тодор Тодоров – внесе документ, като частен правосъден обвинител и цивилен просител, с искане към Васил Иванов за погашение на обезщетение в размер на 40 000 лв. за строшаване на ръка по време на случая.
На днешното разпоредително съвещание по тематиката „ 40-те извора “ в Районен съд-Асеновград участваха дребен кръг от хора – близки на пострадалите и на подсъдимите.
С това бе даден ход на делото, което ще бъде обсъждано всъщност на 18.01.18 година Определенията на обвинените, взети през днешния ден, могат да бъдат обжалвани в 7-дневен период пред Окръжен съд-Пловдив.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР