Четирима от българските работници, арестувани при акция на полицията през

...
Четирима от българските работници, арестувани при акция на полицията през
Коментари Харесай

Осъдиха робите на труда в нелегалната тютюнева фабрика край Пловдив

Четирима от българските служащи, задържани при акция на полицията през юли тази година в незаконна фабрика за цигари в село Труд край Пловдив, влизат в пандиза, откакто се признаха за отговорни и получиха от профилирания углавен съд ефикасни присъди. Двама от тях ще лежат по година и 3 месеца, другите двама- година и година и 2 месеца. Те са работили като надзирател, снабдител на храна за служащите, както и техническа поддръжка на пространствата. Осемте чужденци, които са работили в производството- седем украинци и един молдовец, също се признаха за отговорни. Прокуратурата подписа с тях съглашения за условни санкции от 3 години с петгодишен изпитателен период , както и отнемане от права. 
Когато на 4 юли в село Труд бе извършена акцията, координирана взаимно от Специализираната прокуратура, ГДБОП, ДАНС и Агенция " Митници ", бяха разкрити завод за мостра на тютюн в региона на село Ръжево Конаре, който има потенциал да обработва до два тона тютюн в час. В землището на село Труд, единствено на 5 км от Пловдив , пък бе открита фабрика за цигари с съвременна поточна линия, на която се създават по над 200 стека в час , както и подготвяна за стартиране втора поточна линия. Цигари от марките Muratti и Royal с високо качество и надписи на гръцки за близо 2,4 млн. бяха открити в халето, арестуван бе и тир, претрупан с незаконни цигари за над 3 млн. лева. 
Работниците в незаконната фабрика са били безусловно пандизчии в нея- цикълът на произвеждане и на живот е бил напълно затворен. Те не са напускали постройките, там са живеели, там е имало и пространства за отмора, а в Ръжево Конаре е бил изкопан и тунел за бягство при нужда . Самото хале е било шумоизолирано със специфични панели, а с цел да не бъде засечена противозаконната активност поради огромен разход на сила, токът е бил обезпечаван от мощен генератор. Организаторите и притежателите на фабриката по този начин и още не са известни. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР