Четирима изявени журналисти ще бъдат част от състава на новия

...
Четирима изявени журналисти ще бъдат част от състава на новия
Коментари Харесай

БНР е с нов Обществен съвет -

Четирима изявени публицисти ще бъдат част от състава на новия Обществен съвет на БНР, който гласоподава през днешния ден Управителният съвет на медията.

Това са дългогодишният шеф на департамент „ Радио “ на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) и публицист, посветил цялата си професионална кариера на радиото като медия - Райна Константинова , един от емблематичните гласове на „ Хоризонт “ и първи шеф на Радио София Юлия Гигова , Петър Галев , който в продължение на 15 години работи в публичната медия като кореспондент, редактор, водещ и началник на новините, а от 2001 до 2007 година и като шеф на стратегия „ Хоризонт “, и Милена Димитрова - публицист с дейна 24-годишна процедура, притежател на доста интернационалните оценки, измежду които интернационалната годишна премия „ За по-добро съгласие в Югоизточна Европа ”, „ Златното перо “, наградата на USAID и КОАЛИЦИЯ 2000 за журналистически следствия и за интернационалните й медийни планове.

В новия състав на Обществения съвет на БНР са още ректорът на НМА „ Проф. Панчо Владигеров ” проф. доктор Сава Димитров, едно от ярките имена в историята на българското хорово изкуство Ваня Монева и Радина Велчева – създател на фондация „ Искам бебе “, притежател на „ Почетен знак на президента за извънреден принос и заслуги за одобряването и отбраната правата на децата в България, „ Жена на годината - 2010 “ в бранш „ Общество “, „ Достойните българи “ – на „ 24 часа “.

„ На фона на динамично изменящата се обществено-политическа обстановка е от изключително значение БНР да има мощен и зает Обществен съвет, който да подкрепя осъществяването на публичните функционалности на медията, нейната значима роля да бъде източник на достоверна, цялостна и качествена информация, да бъде поръчител за свободата на словото. Вярвам, че тези ярки и мощни всяка в своята сфера персони ще допринесат за това, както и за, аргументира предлагането си за членове на Обществен съвет на БНР генералният шеф Милен Митев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР