Четирима души, за които се предполага, че имат връзка с

...
Четирима души, за които се предполага, че имат връзка с
Коментари Харесай

Четирима убити от руските спецлужби. Имали връзка с взрива в Магнитогорск?

Четирима души, за които се допуска, че имат връзка с детонацията в жилищния блок в съветския град Магнитогорск, при която починаха 39 души, са били убити от съветските спецслужби, оповестяват съветски медии.

Твърди се, че малко преди гърмежа в 10-етажния блок, който стана на 31 декември сутринта, мъж, който евентуално е бил от Средна Азия, е излязъл от апартамент в блока, в който е бил чартърен.

След детонацията службите са прегледали записите от видеокамерите за наблюдаване в блока и към него и са забелязали недоверчив човек, който излиза от постройката малко преди гърмежа.

Веднага след детонацията службите са почнали изключителна инспекция на местата в Магнитогорск, в които има скупчване на повече хора, като са намерили взривно устройство в търговски център. Устройството по щастлива случайност не е избухнало, като с помощта на прикрепения към него мобилен телефон службите влезнали в следите на хипотетичните атентатори.

Те разкрили четиримама в микробус и при опита да ги арестуват се завързала престрелка. Трима от хипотетичните атентатори били убити на място, а четвъртият избягал, само че по-късно също бил убит от службите.

Руските управляващи отхвърлят, че гърмежът в жилищния блок е терористичен атентат. Губернаторът на Челябинска област Борис Дубровски и кметът на Магнитогорск Сергей Бедников са декларирали, че детонацията и разстрелът на четиримата хипотетични атентатори не са свързани. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР