Четирима души са загинали при катастрофа на едномоторен самолет в

...
Четирима души са загинали при катастрофа на едномоторен самолет в
Коментари Харесай

Четирима загинаха при катастрофа с едномоторен самолет в Австрия

Четирима души са починали при злополука на едномоторен аероплан в региона на Лунгау, провинция Залцбург. По данни на управляващите четириместният самолет е модел Cirrus SR20.
Той е изхвърчал от хърватската столица Загреб и е пътувал към летището на Шердинг в Горна Австрия. Маршрутът му над основния алпийски било е прекосявал над долините на Тауерн в Лунгау.
След подаден сигнал от хора, чули мощен гърмеж, на място са били изпратени над 100 чиновници на пожарната, полицията и планинската избавителна работа.
Особена компликация за постигане до мястото на злополуката са предизвикали метеорологичните условия – гъста облачност и турбулентен вятър, както и топографските трудности.
Самолетът се е разрушил в стръмен и неравномерен терен. По данни на пожарната работа той е лежал върху покрива си. Носът му е бил забит в земята. Първоначално службите за незабавна помощ, пристигнали на мястото на злополуката, са разкрили две безжизнени тела. По-нататъшното следствие е открило, че в самолета е имало четирима души. Загиналите към момента не са разпознати. Прокуратурата в Залцбург е разпоредила аутопсия на водача, с цел да се обясни дали той е имал някакви здравословни проблеми. Експерти изследват останките и изискванията на полета.
Самолетите от този вид се създават в Дулут (Минесота, САЩ) и се смятат за доста надеждни, пишат австрийските медии. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР