Четирима души са хоспитализирани при инцидент с плаващ док в

...
Четирима души са хоспитализирани при инцидент с плаващ док в
Коментари Харесай

Четирима ранени по време на ремонта на руски самолетоносач

Четирима души са приети в болница при случай с плаващ док в кораборемонтен цех в Мурманск, където се ремонтира самолетоносачът " Адмирал Кузнецов ", съобщи ТАСС.

Плаващият док в 82-ри кораборемонтен цех в Мурманск е потопен при спускането на вода на самолетоносача, който не е потърпевш и е отбуксиран към друго дружество. Пострадалите са служащи от плаващия док. Трима са с хипотермия, а един е получил коремна контузия и е в тежко положение.

Според управляващите докът е потопен, тъй като помпите ненадейно изключили след внезапен скок на напрежението в електрическата мрежа на брега. Лошото време през вчерашния ден в Мурманск аргументи повреди на далекопроводи, поради които в елементи от града бе прекратено електроснабдяването, отбелязва ТАСС. Някои от развалените далекопроводи се намират в труднодостъпни местности.

Министерството на защитата подписа контракта за ремонт и рационализация на кораба през април т.г. Според медии за ремонта, очакван да приключи в края на 2020 година, са били планувани към 60 млрд рубли (около 1 млрд долара). " Адмирал Кузнецов " е единственият самолетоносач във военноморския флот на Русия. Той влиза в състава на Северния флот през 1991 година През февруари м.г. той се върна в Североморск от Средиземно море, където авиокрилото извърши 420 бойни полета против обекти на терористи на територията на Сирия. По време на похода корабът загуби два палубни изтребителя, които катастрофираха при захождане за кацане. Летците катапултираха.

Според зам.-главнокомандващия ВМФ вицеадмирал Виктор Барсук корабът ще получи нови комплекси за Противовъздушна отбрана " Панцир ", както и ново енергетично съоръжение (ще бъдат сменени старите парни котли).
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР